Ponovo "Vranjsko veče" u Beogradu

Lokalne vesti - Sreda 19.03.2014 - 11:09

Vranje - Tradicionalna manifestacija „ Vranjsko veče“ održaće se u subotu 22. marta u svečanoj sali Doma Vojske, na Trgu Republike u Beogradu.

Sa ranijih vranjskih večeri Sa ranijih vranjskih večeri

Manifestaciju organizuje Zavičajno udruženje Vranjanaca „ Žuto cveće“.

Kulturno nasleđe „ južnjaka“ biće predstavljeno vranjskim melosom, tradicionalnom kuhinjom i izvedbom pojedinih dela Borisava Stankovića u pratnji folklornog ansambla.

Branislav Stojanović , predsednik udruženja „ Žuto cveće“ kaže da „Vranjsko veče“  ima za svrhu druženje Vranjanaca, pre svega u Beogradu,  kao i održavanje veze sa rodnim krajem.

Pomaganje privrednika koji se nađu u Beogradu još jedan je od ciljeva  ovog udruženja, a tradicija nalaže da se gradonačelnik na popodnevnoj Skupštini obrati članstvu.

- Tradicija je da uvek gradonačelnik na godišnjoj skupštini, koja se održava u prepodnevnim satima, uzme reč i obavesti članstvo u Beogradu kako je u zavičaju i šta ima novo – rekao je Trajković za OK Radio.

On najavljuje i mogućnost  održavanja ove tradicionalne manifestacije dva puta godišnje.

- Ukoliko bude bilo interesovanja  i želje od članstva i gostiju koji budu došli, spremamo se da to uradimo i na jesen, odnosno na početku jeseni, krajem septembra – rekao je Trajković i dodao da udruženje stremi ka tome da se ova manifestacija uvek održava u Domu vojske.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: