POOŠTRENO: Inspekcija juri nelegalnu gradnju

Lokalne vesti - Subota 03.09.2016 - 22:20

Vranje – Pripadnici inspekcijskih službi i Komunalne policije zaustavili su divlju gradnju u naselju Gramađe u Vranjskoj Banji i pokrenuli proceduru za rušenje nelegalnog objekta, dok će protiv odgovornih lica biti pokrenut upravni postupak, saznaje OK Radio.

Inspektori i komunallci na delu FOTO Sekretarijat za inspekcijske poslove Inspektori i komunallci na delu FOTO Sekretarijat za inspekcijske poslove

Sekreterijat inspekcijskih službi dobio je anonimnu prijavu da se u ovom delu Vranjske Banje odvija bespravna gradnja.


Inspekcijske sužbe su reagovale nakon prijave i izašla na lice mesta.

Po nalogu načelnika Sekreterijata Bobana Antanasijevića na teren su izašli pripadnici građevinske inspekcije i Komunalne policije.

Nadležna lica su na licu mesta zatekla radnike građevinske firme „Neza company“ iz Samoljice u opštini Bujanovac, koji su izvodili radove na objektu bez odgovarajućih dozvola.

Radnici su udaljeni sa gradilišta i načinjen je zapisnik o proveri.

Kako na licu mesta nije zateknut vlasnik objekta, upravni postupak će biti pokrenut protiv NN lica, kaže za OK Radio načelnik Sekreterijata za inspekcijske poslove Boban Antanasijević.

- Pored upravnog postupka, Sekreterijat će doneti i rešenje o rušenju bespravno podignutog objekta.

Apelujem na građane Vranja i okoline da ne započinju građevinske radove na objektima bez odgovarajućih odobrenja Sekreterijata za urbanizam i pravne poslove Gradske uprave Vranja
– rekao je Antanasijević.

On je najavio i dalje intenziviranje akcija i svakodnevni nadzor na terenu, kako bi se sprečila divlja gradnja na teritoriji grada Vranja.

Podsećamo da je od 25. avgusta u toku popis nelegalno izgrađenih objekata na teritoriji grada po zonama.

Po rečima načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića, objekti koji ispunjavaju zakonske uslove moći će da dobiju dozvolu, dok će ostali morati da budu srušeni.

 

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: