Popečitelji: Fank rok sa kosovskim genima

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.10.2016 - 06:51

Furiozna svirka i dobra energija obeležile su četvrti po redu nastup u Vranju prištinsko – kragujevačkog sastava „Popečitelji“.

„Popečitelji“ se tokom oktobra nalaze na mini turneji po Srbiji i tim povodom su svratili u Vranje da poštovaoce počaste novom dozom svog karakterističnog balkanskog fank roka.

Ne preterano brojna, ali zainteresovana publika, koja po četvrti put ima priliku da vidi ovaj sjajni trio na delu je odlično primila njihov energični dvočasovni nastup.

Iako su „Popečitelji“ instrumentalni sastav, problema sa komunikacijom nema, jer muzika momentalno uspostavlja kontakt sa slušaocima.

Iako trio u standardnoj postavi, gitara, bas i bubanj, dakle ograničenog instrumentarija, momci svojoj muzici daju dovoljno kreativnosti i maštovitosti, da svirka nijednog trenutka ne prelazi u monotoniju.

Osovini benda, braći Goranu i Saši Furunoviću, odskora se u postavi pridružio novi – stari član, bubnjar Ivan Cvetković, koji je bio i član prve, prištinske postave benda.

- Drugi je čovek, drugi senzibilitet, ali muzika „Popečitelja“ ostaje ista.

I dalje se izražavamo na isti način, i dalje je to trojka koja svira to što oseća.

Šta je Ivan sa sobom doneo u bend najbolje će se čuti u novim pesmama
– kaže za OK Radio gitarista Saša Furunović.

On najavljuje i objavljivanje novog materijala, najpre novog singla, a zatim i albuma.

- Mislim da je album i dalje prava forma da se bend izrazi i predstavi svoju muziku koju radi u jednom vremenskom periodu, dok su singlovi nužnost da bi bendovi bili aktuelni – smatra Saša.

Muziku „Popečitelja“ od samog početka su krasili izvesni etno motivi utkani u njihov zvuk, a karakteristični za kosovsku postojbinu benda.

Prelaskom u Kragujevac, ipak bend nije izgubio vezu sa korenima.

- To nam je jednostavno u genima. Možemo da budemo u Amsterdamu ili bilo gde, ali to uvek nosimo u sebi – kaže Furunović.

Nakon uspešnog nastupa, momci iz „Popečitelja“ su druženje sa delom vranjske publike nastavili te tople noći u gradskom parku, što im nije prvi put.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: