POPLAVE DONELE TEŠKE NEVOLJE: Opšta mobilizacija nadležnih

Lokalne vesti - Subota 24.01.2015 - 17:54

Štab za vanredne situacije grada Vranja saopštio je da je vanredno stanje osim u Vranju i Vladičinom Hanu zbog poplava u subotu ujutru proglašeno i u Bosilegradu, a alarmantna je situacija u Trgovištu.

Detalj iz Vranjske Banje, dan posle potopa Detalj iz Vranjske Banje, dan posle potopa

Stanovništvo u tim opštinama je ugroženo poplavom i pojavom klizišta, zbog nestanka struje, prekida putnih pravaca i telefonskih veza.
   
Najgora je i najdramatičnija je situacija u Vranjskoj Banji u selima Panevlju i Korbevcu .

Kako je rečeno srušen je most u Korbevcu i više improvizovanih mostova na području Vranja i Vranjske Banje, zbog čega je ugroženo i odsečeno stotinak domaćinstava.

Urušeni su lokalni putevi iz za Toplc i Izumno.

Situacija je alarmantna u delu gornjeg Tibužda, gde je voda odnela  most, a u opasnosti je i novi most kod Zlatokopa.

Klizišta prete i selu Drenovac u poljaničkom kraju. Odsečena su domaćinstva u selu Sveti Ilija i na Bareliću, gde je na Barelićkoj reci srušen most.   

- Stanje je upozoravajuće - kazao je gradonačelnik Zoran Antić - ali tek do haosa može doći sa daljim otapanjem leda i snega.

On je naložio hitno čišćenje kanala i korita i stavljanje u funkciju kompletne mehanizacije javnih preduzeća.

- Ovo je priprema za odbranu od poplava, a sledeće biće poplave.  Ovo neće da stane – kazao je Antić.

On je najavio “nemilosrdne” kazne za zapušivanje odvodnih i prolaznih kanala.

- Situacija je krajnje ozbiljna u selu Lipovac koje je odsečeno zbog pada mosta ali komunikacija ipak postoji. Nema opasnosti po život stanovnika.

Oko 300 meštana je bez struje, ali se nakon reakcije ekipa EPS-a stanje polako stabilizuije.

Gradski Štab za vanredne situacije potpuno vlada situacijom na celom terenu teritorije grada  - kazao je Antić.

Antić  je nadležnim službama dao rok od 72 sata da se sprovedu mere i aktivnosti za saniranje onoga što je uništila poplava i da se kako je rekao sve stavi u funkciju.

Na sednici štaba Drakča Stanojković je imenovan za komandanta Štaba za vanredne situacije a njegov zamenik je Dragiša Nikolić.
 
Zbog neinteresovanja države za trenutno stanje sa poplavama u Pčinjskom okrugu Antić je poručio da je Srbija još uvek na teritoriji Pčinjskog okruga i da neko zaista treba da se ozbiljno pozabavi trenutnom situacijom u ovom delu zemlje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: