POPLAVE U VRANJU: Voda odnela most, plavi kuće i njive

Lokalne vesti - Subota 24.01.2015 - 08:42

Iznenadne poplave na teritoriji Vranja i Okruga nanele su velike štete ali na svu sreću prošle bez ljudskih žrtava.

Sa sednice Štaba u Vranju Sa sednice Štaba u Vranju

Prema Štabu za vanredne situacije, koji je sednicu održao u petak kasno uveče, najugroženija su sela Korbevac, Kupinince, Zlatokop, Tibužde, Bujkovac i Gornje Trebešinje.

Dragan Tasić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije rekao je da je u Vranju od 04.00 ujutru palo 25 litara kiše po kvadratu, ali da je uzrok poplava nagli rast bujičnih potoka usled topljenja snega.

Predsednica gradske opštine Vranjska Banja Slavica Sotirović rekla je da je voda odnela jedan most na Korbevačkoj reci, ali da da će drugi most u Korbevcu prema selu Prevalac izdržati nalete vode.

Iz Elektrodistribucije su saopštili da je 300 domaćinstava u selima oko Krive Feje bez struje, a desetak stubova je palo i u selu Gornje Trebešinje.

Prema rečima gradonačelnika Zorana Antića, koji koordinira Kriznim štabom, preduzeće "Visan" ponudilo je uslugu dezinfekcije ugroženih područja bez naknade, odmah kad se voda povuče.

Na predlog gradonačelnika, formirani su timovi koji će u subotu obići  sva sela na teritoriji Grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: