POPUSTILA CRVENA ODBRANA: SNS uzeo direktorsko mesto u Medicinskoj!

Lokalne vesti - Sreda 25.02.2015 - 12:09

Školski odbor Medicinske škole u Vranju ponovo je izabrao Gordanu Jovanović (SNS) za direktorku škole, a poslednju reč daće Ministarstvo prosvete kome su upućene sve nepravilnosti vezane za izbor direktora u toj ustanovi.

Jovanovićeva se sprema za drugi mandat Jovanovićeva se sprema za drugi mandat

Na konkursu za  direktora škole javila su se tri kandidata, dosadašnja direktorka Gordana Jovanović iz redova naprednjaka, zatim Biljana Ristić (SPS) i Jasminka Stevanović, kandidat SDPS-a.

Od devet glasova nadzornog odbora u školi, Jovanovićeva je dobila šest, a Stevanovićeva tri glasa, dok za Biljanu Ristić niko nije glasao.

Inače, Gordana Jovanović je profesorka matematike u Medicinskoj školi, Jasminka Stevanović predaje književnost, dok je Biljana Ristić profesorka latinskog jezika.

Među kandidatima je trebao da bude još jedan profesor koga je predložila Demokratska stranka, ali je on odustao od kandidature.

– Mi smo imali kandidata, ali se on sve vreme dvoumio da li da se prijavi i na kraju je odustao. To mesto pripada nama, ali ne možemo silom nekog da nateramo da bude direktor.

Saznao sam da protiv Gordane Jovanović ima mnogo prijava i predstavki i sve to poslato je u Ministarstvo prosvete. Stoga, očekujemo da Ministarstvo odbije predlog da ona dobije novi direktorski mandat.

Druga stvar vezana za konkurs je ta što je Gordana sve vreme vršila strahovit pritisak na sve moguće ljude, a bilo je i pretnji.

Čak je pokušala da dođe do mene, predsednika GrO DS, predsednika Okružnog odbora, pričala je kako je u duši demokrata.

Strašno je šta je sve radila, ne bi li se izborila za novi mandat, ali nakon svega očekujemo da to Ministarstvo obori – kaže potpredsednik GrO DS Perica Janković.

Predsednik SDPS u Vranju Aleksandar Stajić kaže da je njegova kandidatkinja Jasminka Stevanović bila najozbiljniji kandidat, ali da ne zna šta se na sednici i pre nje dešavalo.

– Jasminka je po svim načelima zaslužila takvo mesto. Smatramo da je bila van konkurencije po kvalitetu.

Kako i zašto je dobila tri, a Gordana šest glasova, to ne znamo. Do zadnjeg dana smo svi bili ubeđeni da Jasminka pobeđuje, ali se definitivno nešto dogodilo u poslednjem trenutku.

Nije na nama da istražujemo okolnosti, za to postoje druge ustanove – kaže Stajić.

Naš neimenovani sagovornik priča da je Jovanovićeva zvala pojedine stranke u Vranju i pretila rukovodiocima da moraju da glasaju za nju, jer su tako navodno naložili predsednici tih stranaka sa kojima se ona lično čula.

U sastavu školskog odbora, tri člana su iz Grada, tri iz nastavničkog veća, a tri iz roditeljskog saveta. Predstavnici Grada glasali su za Jasminku Stevanović, dok su ostali, kako su potvrdili pojedini članovi odbora, nevoljno podigli ruku za Gordanu Jovanović.

Stara i još uvek neimenovana nova direktorka Gordana Jovanović u telefonskom razgovoru sa novinarom OK Radija pitala je na koju temu treba da odgovara, a onda je saopštila da je zauzeta i da će se javiti.

Nije se javila, niti je od tog trenutka odgovarala na pozive redakcije OK Radija.     

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: