Poreska ofanziva: Popisivači naoružani LASERSKIM APARATIMA

Lokalne vesti - Utorak 03.10.2017 - 11:41

Grad Vranje planira da u cilju kompletiranja evidencije poreskih obveznika i uvećanja budžetskih prihoda, izvrši popis nepokretnosti koji će se obaviti uz pomoć najsavremenijih laserskih aparata.

Nema više štelovanja kvadrature FOTO: gizmodo.com Nema više štelovanja kvadrature FOTO: gizmodo.com

Popis će se odvijati po programu mera za uvećanje budžetskih prihoda, koji je letos usvojilo Gradsko veće, a čiji su tvorci zamenik gradonačelnika Nenad Antić i gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

Jedna od glavnih mera je popis nepokretnosti na teritoriji grada, kaže za OK Radio Nenad Antić.

- Naša procena je da trećina Vranjanaca ne plaća porez na imovinu, a 30 do 40 odsto onih koji plaćaju, to ne čine za tačnu kvadraturu nepokretnosti.

Plan je da po tom osnovu lokalni budžet bude uvećan za nekoliko desetina miliona dinara na godišnjem nivou.

To je novac neophodan za funkcionisanje grada, održavanje puteva, izgradnju vrtića i škola – ovjašnjava Antić.

Grad će se sa ovim programom javiti na konkurs koje je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo u saradnji sa Vladom Švajcarske.

- Ako sve bude u redu, a siguran sam da hoće, angažovaćemo dvadesetak popisivača koji će godinu dana kontrolisati stanje na terenu.

Oni će imati aparate sa laserom koji precizno mere kvadraturu svakog prostora, tako da ne može biti manipulacije
– navodi Antić.

Konlurs ministarstva je otvoren do kraja oktobra, tako da se predstojeća poreska ofanziva gradskih vlasti očekuje od početka naredne godine.

Prema prethodnim najavama, gradske vlasti su odlučne u nameri da povećaju budžetske prihode, pa ukoliko projekat ne dobije odobrenje ministarstva, sredstva za popis će se obezbediti rebalanskom budžeta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: