PORESKI DUG: Odoše četiri stana i sedam lokala!

Lokalne vesti - Utorak 20.09.2016 - 13:27

Grad Vranje je kao sredstvo obezbeđenja za reprogram duga Poreskoj upravi od 42,92 milion dinara, po osnovu PDV-a za maj 2016. godine, založio više nepokrenosti u svom vlasništvu.

Gradsko veće donelo odluku o sredstvima obezbeđenja za poreski dug FOTO OK Radio Gradsko veće donelo odluku o sredstvima obezbeđenja za poreski dug FOTO OK Radio

- Obzirom da bi jednokratnom isplatom dugovanog iznosa bilo dovedeno u pitanje redovno funkcionisanje lokalne samouprave, doneta je odluka da se iskoristi zakonska mogućnost i odloži plaćanje dugovanog poreza na 12 jednakih mesečnih rata.

Obaveza je zasnivanje hipoteke na nepokretnostima kao sredstvo  obezbeđenja potraživanja, pa je u tom smislu podnet zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza
- piše u odluci Gradskog veća po ovom pitanju.  

U konkretnom slučaju radi se o nepokretnostima koje predstavljaju svojinu grada, ali ne služe za ostvarivanje prava i dužnosti organa  jedinice lokalne, pa samim tim mogu biti predmet hipoteke, navode u Gradskom veću.

Najpre, Vranje je založilo četiri garsonjere u svom vlasništvu, sve od po 30 kvadrata.

Uz  to, Grad je morao da založi i sedam lokala, ukupne površine od 351 kvadratni metar, uz još 39 katastarskih parcela zemljišta od više hijada kvadratnih metara.

Prema prvim procenama, rata poreskog kredita za Grad Vranje će u narednih 12 meseci iznositi 3,58 miliona mesečno.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: