Posao za žene sa juga

Lokalne vesti - Subota 05.04.2014 - 10:21

Vranje - Devet žena sa juga Srbije dobilo je stalno zaposlenje pokretanjem sopstvenog biznisa, dok je 16 projekata za unapređenje rodne ravnopravnosti uspešno realizovano uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske.

Jedna od zaposlenih Jedna od zaposlenih

Finansijska pomoć, u iznosu od 73.220 evra, obezbeđena je u sklopu Programa evropskog partnerstva sa opštinama „EU Progres“.

Preduzetnice iz Novog Pazara, Raške, Leskovca, Prokuplja, Surdulice, Blaca i Vranja, koje se bave različitim delatnostima, dobile su opremu kako bi otpočele poslovanje.

Uz pomoć stručnjaka Biznis inkubator centra iz Vranja, one su ovladale i novim znanjima o marketingu, prodaji, porezima i pravnim aspektima poslovanja, dok je za jedno postojeće preduzeće, čija je vlasnica žena, izrađen marketing plan za unapređivanje poslovanje.    

Šesnaest projekata za unapređenje rodne ravnopravnosti, doprinelo je unapređenju zdravlja žena, uključivanju žena u lokalne politike, borbi protiv rodno zasnovanog nasilja, ekonomskom osnaživanju žena i promovisanju rodne jednakosti među donosiocima odluka u lokalnim samoupravama i u društvu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: