Posle DVE NEDELJE: Ispravna voda u SOLITERU A

Lokalne vesti - Subota 18.11.2017 - 12:49

U soliteru A u bloku „Pošta – banka“ u Vranju voda ji, nakon dve nedelje, ispravna za piće, saopštili su nadležni u „Vodovodu“.

Konačno normalizovano vodosnabdevanje FOTO: D. Ristić/OK Radio Konačno normalizovano vodosnabdevanje FOTO: D. Ristić/OK Radio

Nakon tri uzastopna uzorka, čija ju je ispravnost potvrdio Zavod za javno zdravlje u Vranju (ZZJZ), stanarima je poručeno da vodu mogu da koriste i za piće, kaže za OK Radio Dejan Milosavljević iz Skupštine stanara ove zgrade.

- Dobili smo izveštaj sa rezultatima ZZJZ, koji kažu da je voda potpuno ispravna i može da se koristi za sve potrebe, pa i za piće – kaže Milosavljević.

Što se tiče otklanjanja uzroka zagađenja, koje je nastalo u petak, 3. novembra, kada je stanarima ove zgrade iz slavina potekla voda plave boje, stanari nemaju informacije.

- Bila su veštačenja i pregled instalacija u svim stanovima, osum u jednom u kojem vlasnici nisu prisutni, ali će tokom naredne nedelje i taj stan biti pregledan.

Prema našim saznanjima, sumnjalo se da se neko od stanara isključio sa grejanja, ali, izgleda da to nije uzrok zagađenja
– kaže Milosavljević.

Poslednjih dana, stanari ovog solitera su vodu koristili samo za tehničke potrebe, ali ne i za piće, jer je po pravilima, nakon ispiranja cevi, potrebno da tri uzastopne analize uzoraka vode pokažu ispravnost.

Istražni organi se do sada nisu oglašavali sa informacijama vezanim za uzrok zagađenja vode u soliteru „A“, koje je izazvalo dvonedeljni prekid u vodosnabdevanju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: