POSLE POPLAVA: Nema opasnosti od epidemije

Lokalne vesti - Sreda 28.01.2015 - 07:20

Nakon velikih poplava koje su prethodnih dana zadesile Vranje i čitav jug Srbije, situacija je sada pod kontrolom i radi se na utvrđivanju štete.

Stanje u Vranju posle poplava se normalizuje Stanje u Vranju posle poplava se normalizuje

Za sada ne postoji opasnost od zaraznih bolesti. Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju Eržika Antić za OK Radio kaže da ta ustanova svakodnevno vrši kontrolu uzoraka pijaće vode.

– Nema opasnosti od hidrološke epidemije, odnosno zaraze. Svakodnevno vršimo analize uzoraka pijaće vode i ona je za sada u granicama normale i hemijski i mikrobiološki.

Svakako, pratićemo situaciju i narednih dana jer se posledice poplava tek sada saniraju – kaže Antićeva.

U svih pet opština Pčinjskog okruga još uvek je na snazi vanredna situacija jer postoji opasnost od klizišta koja su u poslednjih nekoliko dana proradila na više lokacija.

Komisija za procenu štete još uvek nije izlazila na teren. Po obavljanju tog posla, znaće se koliku štetu su napravile bujice u protekla četiri dana na jugu Srbije.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: