POSLEDICE NEVREMENA: U Donjem Vranju zemlja se otvorila!

Lokalne vesti - Subota 16.07.2016 - 13:54

U Vranju je u petak popodne i u subotu noću palo preko 70 litara vode po kvadratu, što je prouzrokovalo oštećenja na putnoj infrastrukturi, atmosferskoj i fekalnoj kanalizaciji, kao i stambenim objektima.

Svi pokušavaju da otklone nevreme FOTO Gradski sajt Svi pokušavaju da otklone nevreme FOTO Gradski sajt

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije koju je sazvao gradonačelnik i komandant dr Slobodan Milenković izneti su podaci da je najteža situacija u donjem delu grada, gde su poplavljeni stambeni objekti, a na pojedinim saobraćajnicama (Partizanski put, Dobrivoja Stevanovića, Ćipre Stankovića) došlo je i do pojave kratera.

Ugroženi su i pojedini putni pravci u selima, gde ima nanosa od peska i odrona, kao što je slučaj sa putem prema brani ,,Prvonek".

Sva komunalna preduzeća, kao i nadležne inspekcijske službe bile su angažovane 24 sata i radile na otklanjanju posledica.

Na predlog gradonačelnika i komandatna Gradskog štaba za vanredne situacije dr Slobodana Milenkovića njihovo angažovanje će u subotu biti još intenzivnije, kako bi  što pre bile sanirane posledice.

Stručne ekipe biće upućene na teren i određivati prioritete za saniranje u zavisnosti od stepena oštećenja.


Takođe, na teren će izaći i Komisija za procenu štete.

Veoma je važno da u što kraćem vremenskom roku osposobimo sve saobraćajnice i pružimo vlasnicima poplavljenih objekata podršku, kako bi voda iz podrumskih prostorija bila ispumpana.

Moramo pravovremeno reagovati i zato će sva komunalna preduzeća, kao i gradske službe i dalje biti u pripravnosti 24 sata
- rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

U cilju što bolje koordinacije upućen je apel svim građanima da se javljaju na telefon 1985.
 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: