Poslednji dani RTV Vranje

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.06.2015 - 12:52

Od 1. jula ove godine Radio televizija Vranje neće moći da se finansira sredstvima iz lokalnog budžeta, a proces privatizacije te firme još nije ni otpočet.

Tek svaki peti zaposleni izjasnio se za ostanak u RTV Vranje Tek svaki peti zaposleni izjasnio se za ostanak u RTV Vranje

Do ponedeljka su radnici, njih 54, imali priliku da se izjasne da li žele dobrovoljno da napuste firmu preko socijalnog programa.

Kako OK Radio nezvanično saznaje, za odlazak se prijavilo čak 44 radnika, a direktor RTV Zoran Veličković kaže da je do petka dobrovoljni odlazak potpisalo 19 radnika.

– Što se tiče privatizacije, to je pitanje za Agenciju za privatizaciju. Što je bilo do nas, mi smo odradili.

To što ima kolizije između Zakona o privatizaciji i Zakona o informisanju nije naš problem. Kada je reč o socijalnom programu, proces je u toku.

Radimo na njegovoj pripremi, spremamo dokumentaciju, a do ovog trenutka za dobrovoljni odlazak iz RTV je potpisalo 19 radnika.

Ponedeljak je zadnji rok za završetak ankete, pa ćemo tek onda znati koja je konačna cifra – kaže Veličković.

Na pitanje da li je tačna informacija da je i on zainteresovan za uzimanje socijalnog programa, Veličković kaže da „nije gadljiv na novac“.

– Razmišljam o tome, jer je to moja želja. Ako ispunjavam uslove i ako mogu, zašto da ne? – kaže Veličković.

Kako se saznaje, najveći broj onih koji žele da odu iz RTV-a izjasnio se za prvu varijantu, a to je 200 evra po godini radnog staža.

Mali broj onih je koji žele trećinu od tromesečnog proseka po godini staža, uz mogućnost dobijanja naknade od Nacionalne službe za zapošljavanje.  

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: