Poznati laureati najviše gradske nagrade

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.01.2015 - 13:26

Skupština Grada Vranja usvojila je Odluku o dodeli javnih priznanja „31. januar“, povodom Dana grada.

Skupština u Vranju Skupština u Vranju

Specijalno javno priznanje „31. januar“ u vidu diplome i novčane nagrade od 100. 000 dinara biće dodeljeno profesoru doktoru istorijskih nauka,  akademiku  Dragoljubu Živojinoviću za  izuzetne rezultate u oblasti naučnog stvaralaštva i razvoj istorijskih nauka.

Javna priznanja u vidu diploma i novčanog iznosa od 50. 000 dinara  dobiće Branko Mitrović, za izuzetan doprinos u očuvanju kulturnih vrednosti u oblasti  muzičkog stvaralaštva, pozorišnog života i mnogobrojnih filmskih i tonskih zapisa o događajima koji su obeležili više od pola veka života Vranja.  

Priznanje će dobiti i Đorđe Krstić za izuzetnu karijeru izviđača i angažovanju tokom poplava, zbog čega mu je Svetska skautska organizacija dodelila priznanje „Heroj mira“, kao i Ivici Mladenoviću za izuzetnu humanost , koji je kao dugogodišnji davalac krvi 80 puta dao ovu dragocenu tečnost.

Javno priznanje u vidu diploma pripašće Ministarstvu rudarstva i energetike, zbog stvaranja infrastrukturnih uslova za otvaranje fabrike “Geoks” i Ambasadi SAD u Beogradu- Kancelariji za saradnju u oblasti odbrane, za veliki doprinos u unapređivanju socijalne zaštite stanovništva Vranja, posebno za pomoć izgradilišta prihvatilišta za žrtve nasilja.

Javno priznanje biće dodeljeno i Fondaciji „Dragica Nikolić“, za nesebičnu pomoć  u renoviranju Porodilišta u Vranju.  

Povodom Dana grada biće uručene i Povelje zahvalnosti “31. januar” i to Majklu Devenportu, šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji, Marku Parezanoviću, doskorašnjem načelniku Centra BIA u Vranju, Privrednom društvu ,,Jugoistok", Fondu B92, ,,Nivei" , FK “Partizan" i Simi Arsiću, prosvetnom radniku u penziji.

Priznanja će dobitnicima biti uručena 31. januara u 18 sati na svečanoj akademiji povodom Dana grada Vranja.

Skupštine je, takođe, usvojila i odluke o bratimljenju Vranja sa Krfom i Novim Pazarom.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: