POZORIŠTE: Nastavak radova tek U SEPTEMBRU

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.06.2017 - 07:05

Radovi na dekontaminaciji zgrade pozorišta u Vranju dodatno kasne zbog novog problema u vidu specijalnog kabla, za koji su morale da budu pribavljene dodatne dozvole, kažu nadležni.

Hoće li Vranje ovo ipak dočekati: Ovako će izgledati pozorište FOTO OK Radio Hoće li Vranje ovo ipak dočekati: Ovako će izgledati pozorište FOTO OK Radio

Radovi na dekontaminaciji zgrade zagađene otrovnim oplatolom privremeno su zaustavljeni zimus zbog niskih temperatura, a nakon završetka druge faze, pojavio se  novi problem.

Prve dve faze, započete prošlog avgusta, koje su obuhvatile fizičko uklanjanje maltera i betonskog sloja debljine oko dva centimetra  i tretman vodonik peroksidom su završene.

Po planu instituta „Vinča“, koji izvodi radove, treća faza podrazumeva tretiranje UV lampama, za čiji rad je potrebna ogromna količina električne energije, kaže za OK Radio pomoćnik gradonačelnika Slavoljub Stojmenović.

- Kako bi rešili taj problem morali mo da dovedemo kabal ogromnog preseka i prikačimo se na trafo stanicu.

Za to smo morali da uradimo projekat, zbog čega smo tražili sve potrebne dozvole i saglasnosti i za sve to je trebalo „milion“ papira, što je prouzrokovalo manje kašnjenje
– pojašnjava Stojmenović.

Prema prvobitnom planu, dekontaminacija je trebalo da bude okončana do kraja juna, ali najnovije procene kažu da će rok biti prolongiran do kraja septembra.

- Radovi koje obavlja „Vinča“ bi trebalo da budu nastavljeni ovih dana, a sve naredne faze dekontaminacije, od treće do devete, trajaće ukupno četiri meseca.

Grad Vranje je od potrebne sume od 53 miliona dinara do sada uplatio oko 40 miliona, tako da će lokalna samouprava morati da najkasnije u ovom roku uplati i ostatak, jer, kako je ranije najavljeno, svaka faza dekontaminacije se plaća avansno
- kaže Stojmenović.

Nakon završetka svih faza dekontaminacije, trebalo bi da usledi i druga faza građevinskih radova, koju će izvoditi preduzeće „Sloga construction“ iz Kragujevca.
 
Ovaj, znatno jeftiniji deo radova je ugovoren i plaćen pre nego što je krajem 2015. godine otkriveno da je prilikom izlivanja stubova korišćeno kancerogeno ulje „oplatol“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: