Pozorište ponovo u Borinoj kući

Lokalne vesti - Sreda 02.07.2014 - 12:11

Pozorište „Bora Stanković“ u Vranju u sredu organizuje projekciju jedne od svojih najuspešnijih predstava, „Jedan poremećen dan“, u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića sa početkom u 21 sat.

Scena iz predstave Scena iz predstave "Jedan poremećen dan"

Predstavu „Jedan poremećen dan“ režirao je Filip Gajić, po motivima pripovetke Bore Stankovića „Božji ljudi“, a projekcija je zakazana baš za 2. jul, kao svojevrsno podsećanje na požar u kome je za 15 minuta, skoro u potpunosti izgorela zgrada vranjskog pozorišta stara više od 120 godina.

- Pozorišni radnici iz Vranja, međutim, uprkos brojnim teškoćama, nastavili su da rade i svoje predstave igraju u sali OKCE i Doma vojske, nedeljom i sredom u potpuno neuslovnom prostoru.

Zato pozivamo gradske zvaničnike, radnike kulture i naše sugrađane, da svojim prisustvom u autentičnom prostoru starog Vranja, podrže obnovu pozorišta „Bora Stanković“, koja je u toku i zajedno sa nama se prisete    sjajnih scena iz predstave „Jedan poremećen dan“ i dožive pozorište u punoj njegovoj veličini, makar i na filmskom platnu – kaže direktor Pozorišta Srđan Jovanović.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: