Pozorište: Tri sestre idu u RUSIJU

Lokalne vesti - Utorak 10.10.2017 - 09:47

Ansambl pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja odigraće predstavu „Tri sestre“ na 34. međunarodnom festivalu klasike "Lipecke pozorišne svečanosti" u Rusiji.

Izazov: Vranjanci će Čehova igrati u Rusiji FOTO: Pozorište Izazov: Vranjanci će Čehova igrati u Rusiji FOTO: Pozorište "Bora Stanković"

Festival se održava od 7. do 15. oktobra u gradu Lipecku, a ovogodišnje izdanje je 34, po redu.

- Radi se o festivalu drama po klasičnim književnim delima i iako je međunarodnog karaktera, nije pravilo da svake godine ima gostovanja teatara iz drugih zemalja.

Zbog toga smo srećni i počastvovani pozivom za učešće
– kaže za OK Radio glumac vranjskog ansambla Bojan Jovanović.

“Tri sestre” su premijerno odigrane oktobra 2015. godine i pobrale su uspeh na prošlogodišnjem festivalu “Joakim Vujić", gde je osvojena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje.

U predstavi igra čitav glumački ansambl pozorišta “Bora Stanković”, a reditelj je gost iz Skoplja, Trajče Gjorgijev.

Prethodno gostovanje pozorišta “Bora Stanković” u Rusiji bilo je 2010. godine sa takođe Čehovljevom predstavom “Paviljon broj šest”, kada je na festivalu “Zlatni vitez” u Moskvi osvojilo dve nagrade.

Još jedna od predstava sa večernje scene vranjskog teatra je na turneji.

Komad "Ruža, uvela" po tekstu Jelene Mijović nastao po motivima dela Bore Stankovića, u režiji Milana Neškovića, selektovana je za još dva značajna festivala.

Ansambl vranjskog pozorišta najpre će nastupiti u Mladenovcu, na festivalu "Teatar u jednom dejstvu", u sredu, 11. oktobra, dok će sutradan predstavu izvesti na "Festivalu pobednika festivala" u Rakovici.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: