POZORIŠTE: Trovanja nema, radovi na čekanju

Lokalne vesti - Petak 09.10.2015 - 14:32

Radnici „Vodovoda“ koji su radili na izgradnji kanalizacije u zgradi pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju nisu zatrovani fenolom ili nekim drugim opasnim hemikalijama, pokazuju analize urađene na WMA u Beogradu.

Antić i nadležni za Pozorište FOTO S. Tasić Antić i nadležni za Pozorište FOTO S. Tasić

Ove navode je preneo Zoran Antić, gradonačelnik Vranja, koji je još i dodao da je Grad Vranje veoma odgovorno pristupio rešavanju ovog problema.

- Iz Vojnomedicinske akademije, gde je obavljena analiza krvi i urina angažovanih radnika “Vodovoda”, stigao je izveštaj, koji pokazuje da su svi nalazi uredni.

Dakle, trovanja nema, što znači i da nema opasnosti po zdravlje ljudi.

Stručnjaci iz Instituta "Vinča" su u sredu  obavili uzorkovanje korišćenog materijala u prvoj fazi izvođenja radova i očekujemo izveštaj.

Obavljene su i konsultacije sa resornim ministarstvom i mi ćemo kao investitori sprovesti sve mere zaštite na radu. Od izveštaja iz "Vinče" zavisi redosled mera koje ćemo preduzeti - kaže Antić.

Antić je dodao i da  je izvesno da radovi neće biti nastavljeni dok se ne utvrdi prava istina oko razloga onesvešćivanja, mučnine i lošeg stanja šestorice radnika koji su radili na instalaciji vodovodne i kanalizacione mreže.

- Čekamo izveštaj iz “Vinče”. Da li će to trajati dve ili tri nedelje, ne znam. Kontrolisali su celu zgradu, i imaćemo apsolutno validne podatke.

Dok ne stigne izveštaj i ne preduzmu se potrebni koraci nadležnih  službi i inspekcija, da se otklone uzroci neprijatnih mirisa, do tada neće biti ništa rađeno u zgradi pozorišta - izričit je Antić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: