Praznik KRATKOG FILMA i u Vranju

Lokalne vesti - Subota 11.06.2016 - 11:35

U Američkom kutku Biblioteke “Bora Stanković” u Vranju, u četvrtak, 16. juna u 19 časova biće prikazana revija nagrađenih filmova sa petog Prokupačkog festivala kratkog filma.

Najavni plakat za festival kratkog filma Najavni plakat za festival kratkog filma

Prokupački festival kratkog filma je 2016. godine održan po peti put u organizaciji “Film kluba” Prokuplje, u saradnji sa tamošnjim Domom kulture i Galerijom “Fil art”, a pod pokroviteljstvom opštine Prokuplje i brojnih lokalnih sponzora.

Na adresu Festivala je pristiglo 1.639 filmova iz svih krajeva sveta.

U zvaničnom programu prikazano je 40 filmova u međunarodnoj konkurenciji i 20 u domaćoj, koji su podeljeni u pet kategorija (kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći film).

Po tradiciji, Film klub Prokuplje organizuje turneju po Srbiji i regionu i pruža priliku da publika i u drugim gradovima može da pogleda najbolje filmove sa Prokupačkog festivala kratkog filma.

Na programu revije su “Britva” Rajka Ristanovića (Srbija), “Utočište” Jay Meneza (SAD), “Đurđevak crveni” Hadži Aleksandra Djurovića (Srbija), “Čovek koji nije želeo da umre” Goce Cvetanovskog (Makedonija), “Piknik” Jure Pavlovića (Hrvatska), “Nezrele trešnje” Nebojše Jovanovića (Makedonija) i “Ovo je Džo” Francis Diaz Fontana (Španija).

Pokrovitelj revije je Biblioteka “Bora Stanković” u Vranju, a organizator je Slađan Stojanović Frenki.

Ulaz na filmske projekcije je besplatan.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: