Predsednik Albanije potvrdio dolazak u Bujanovac

Lokalne vesti - Utorak 21.02.2017 - 11:27

Vranje - Kabinet predsednika Albanije Bujara Nišanija potvrdio je da će albanski predsednik posetiti Bujanovac 7. marta, izjavio je u utorak predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu, a prenosi agencija Beta.

Nišani dolazi na jug Srbije FOTO Alchetron.com Nišani dolazi na jug Srbije FOTO Alchetron.com

Poseta predsednika Albanije je inicirana od strane lokalne samouprave tog mesta i nije predviđen susret sa državnim zvaničnicima, već samo sa albanskim političkim liderima iz Bujanovca i Preševa.

Musliu, inače predsednik SO Bujanovac, rekao je da očekuje da će srpske institucije dozvoliti posetu predsednika Albanije Bujanovcu, kao i da će to biti prva poseta jednog albanskog predsednika Srbiji od 1948. godine, kada je tadašnji predsednik Enver Hodža posetio Beograd.

- Za Albance u preševskoj dolini je značajno da ih poseti predsednik Albanije.

To je podrška i moralna i u svakom drugom pogledu a i zakon predviđa da nacionalne manjine imaju pravo na posetu predsednika matične zemlje
- kazao je Musliu za Betu.

Prema njegovim rečima, albanski politički lideri iz Bujanovca i Preševa će sa predsednikom Albanije razgovarati o svim problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Albanski premijer  Edi Rama je u novembru 2014. godine, u okviru posete Srbiji posetio i Preševo, gde se sastao sa lokalnim albanskim liderima i obratio se građanima u preševskom Domu kulture.
 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: