PREDŠKOLSKA: Dva velika jubileja (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Subota 11.06.2016 - 11:29

Predškolska ustanova u Vranju je u petak, u sali Doma vojske Srbije, svečanom akademijom obeležila dva velika jubileja, 90 godina predškolstva u Vranju i 45 godina rada celodnevnog boravka dece.

Mališani su izazvali najviše pažnje FOTO D. Ristić/OK Radio Mališani su izazvali najviše pažnje FOTO D. Ristić/OK Radio

Svečanost je otvorena dokumentarnim filmom o istorijatu predškolstva u Vranju, od 1925. godine, kada je pri Osnovnoj školi u našem gradu otvoreno prvo odeljenje Zabavišta, pa sve do današnjih dana.

Od 1958. godine Zabavište dobija svoju zgradu u ulici Cara Dušana, a već naredne se izdvaja iz sastava škole i dobija naziv Dečiji vrtić.

1971. godine otvara se i odeljenje za celodnevni boravak dece.

Vesna Terzić, direktorka PU Vranje, “najlepše i najveselije gradske kuće”, istakla je da je PU “Naše dete” danas veseli dečiji grad od osam vrtića i tri puta više vaspitnih grupa u selima i sa više od 2.400 stanovnika, dečaka i devojčica.

- Ovo je poseban trenutak za sve nas ovde, ali i za sve one koji s doprineli da PU “Naše dete” poraste od prvih zabavišnih grupa do moderne dečije ustanove – rekla je direktorka.

Čedomir Minić, prosvetni savetnik u penziji i jedan od autora monografije o ovoj ustanovi, rekao je da je vrtić nalik na biljku koja se neprekidno umnožava i uvek je u cvetu, a proleće je jedino njegovo godišnje doba.

- Ispunjen sam ponosom što sam u društvu mojih saradnika, čija je jedina zvezda vodilja u radu bila samo ljubav prema deci – rekao je Minić.

Potom su zaposleni u Predškolskoj ustanovi izrazili zahvalnost svima onima koji su, kako je rekla direktorka Vesna Terzić, “svoje znanja, volju i ljubav upleli u rad ustanove” i time doprineli razvoju predškolstva.

Zahvalnice su dobili Ministarstvo prosvete, Školska uprava Ministarstva u Leskovcu, Četvrta brigada VS, Policijska uprava Vranje, Pedagoški fakultet u Vranju, Visoka škola za vaspitače Gnjilane u Bujanovcu, Dečiji dispanzer Doma zdravlja, Biblioteka “Bora Stanković”, Pozorište “Bora Stanković” i Narodni univerzitet u Vranju.

Među onima kojima je PU “Naše dete” izrazila zahvalnost su i Kancelarija za zaštitu prava Roma, Sportska hala, Turistička organizacija, “Jumko”, Direkcija za razvoj i izgradnju, Vodovod, Komrad, Pčinjski upravni okrug i gradonačelnik Zoran Antić.

Predškolska ustanova je izrazila zahvalnost i medijima, među kojima i OK Radiju, u čije ime je zahvalnicu primio novinar Dejan Ristić.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić, rekao je da mu je čast što je dobio zahvalnicu od ustanove koja se bavi najodgovornijom, najlepšom i najzahtevnijom profesijom, a to su vaspitanje i briga o  deci.

- Posebno moram da pohvalim vaspitače, koji su ljubavlju, predanim i nesebičnim angažovanjem unapredili rad sa decom - istakao je Antić dodavši da je urađen projekat za još jedan novi vrtić u naselju Raška.

Na kraju svečanosti, predškolci svih vrtića su za sve prisutne izveli scenski igrokaz “Dani mog detinjstva”, kojim su podsetili na početke predškolstva u Vranju.
 

    

    

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: