Predtakmičenje za GUČU i u HANU?

Lokalne vesti - Četvrtak 23.03.2017 - 09:35

Vranje – Vladičin Han je ušao u konkurenciju za predtakmičarski centar za ovogodišnji tradicionalni Sabor trubača u Guči, a da li će to i postati, znaće se do kraja meseca.

Han potencijalni organizator, Vranje nije zainteresovano FOTO: gucafestival.rs promo Han potencijalni organizator, Vranje nije zainteresovano FOTO: gucafestival.rs promo

Prema izmenjenim pravilima koje je usvojio Saborski odbor našeg najvećeg  trubačkog festivala, od ove godine se uvode novi polufinalni predtakmičarski centri.

Kako se za domaćina polufinala prijave podnose svake godine, moguće je da se svake godine menja mapa predtakmičarskih centara, a tendencija organizatora je da ih bude što više, kaže za OK Radio Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora.

- Glavni uslov je da mesto koje pretenduje na organizaciju takmičenja ima najmanje pet orkestara u seniorskoj konkurenciji.

Vladičin Han je prijavio šest orkestara, ali je jedan prijavljen i za Surdulicu, a još jedan orkestar pripada omladinskoj selekciji, tako da smo im dali rok do kraja meseca da to regulišu
– kaže Jolović.

Prema njegovim rečima, Surdulica, kao i Boljevac, kao tradicionalni trubački centri, imaju i ove godine sigurnu organizaciju predtakmičenja.

- Leskovac će ove godine po prvi put imati polufinale, jer je prijavio 10 orkestara u seniorskoj konkurenciji, a kandidati su još i Knjaževac i Kolovarat kod Prijepolja.

Mi želimo da tih novih centara ima više i da je Vranje zainteresovano, verujem da nikakav problem ne bio bio da okupi orkestre i dobije organizaciju
– navodi Jolović.

Organizatori sabora nastoje da u Guču vrate sve vrhunske trubače, pa je od prošle godine uvedeno takmičenje majstora trube, u kojem je pobedio Vranjanac Ekrem Mamutović.

Ove godine se uvodi nova saborska disciplina, takmičenje trubača solista, bez orkestra.

57. sabor trubača u Guči biće održan od 9. do 13. avgusta ove godine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: