Preminula Dunja Lango

Zivot i stil - Četvrtak 19.11.2015 - 14:07

Voditeljka, spikerka i novinarka Radio televizije Zagreb i RTS-a Dunja (Lango) Figenvald Puletić umrla je u 74. godini, preneo je u četvrtak RTS.

Otišladostojanstveno, kako je i živela; Foto: Dejan Živančević Otišladostojanstveno, kako je i živela; Foto: Dejan Živančević

Dunja (Lango) Figenvald Puletić rođena je 27. novembra 1941. godine u Zagrebu. Od 1960. godine do juna 1967. godine radila na Radio televiziji Zagreb.

Godine 1967. preselila se u Beograd i zaposlila se u Radio televiziji Beograd.

Na RTS-u je radila do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju.

Poslata je na prinudni odmor u januaru 1992. godine do decembra 1995. godine, po odluci tadašnjeg generalnog direktora RTS-a Milorada Vučelića, navodi se na njenom sajtu.

Kada je, po završetku bombardovanja 1999. godine, ponovo stavljena na listu za prinudni odmor, na sopstveni zahtev otišla je u penziju.

Ćerka Dunje Lango, glumica Srna Lango, oglasila se dirljivom porukom povodom ove tužne vesti putem društvene mreže Fejsbuk na kojoj joj je veliki broj ljudi izjavio saučešće.

U 9 i 20 prestalo je da kuca široko i toplo srce one koju sam volela kao nikoga nikad.


Osim svega što je bila, meni je bila MAMA. Jedna jedina, nenadoknadiva.

Otišla je dostojanstveno, kako je i živela. Bila je hrabra i duhovita do poslednje sekunde.

Ostaje da budemo najbolja verzija onoga što smo od nje naučili i dobili.

Hvala svima za saučešće - napisala je ona.

Dunja Lango je bila jedna od najboljih voditeljki nekadašnje Jugoslavije.

Srnu i njenog brata Istoka dobila je sa drugim suprugom, novinarem Milanom Milićevićem Langom, koji je preminuo 1994. godine.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: