Presečen veliki lanac šverca duvana

Lokalne vesti - Sreda 22.07.2015 - 14:54

Policija iz Vranja i Subotice presekla je veliki lanac šverca duvana.

ukupno 13 osoba dolijalo, a medju njima i policajac FOTO:  Blic/Đ.Kojadinović ukupno 13 osoba dolijalo, a medju njima i policajac FOTO: Blic/Đ.Kojadinović

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, u akciji suzbijanja nelegalne trgovine akciznom robom, duvanom i duvanskim proizvodima, u saradnji sa BIA na teritoriji Vranja i Subotice zaplenjeno je 2.650 kilograma rezanog duvana i 1.000 boksova raznih vrsta cigareta sa makedonskim akciznim markicama.

- Uhapšeno je 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela, krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja. Uhapšeni su Dž. K. (37), I. M. (42), F. Š. (32), Š. R. (38), D. K. (22), I. A. (60), E. A. (34) iz Preševa, F.O. (30), F. O. (28), F. M. (32), D. M. (44) iz Vranja, N. M. (41) policijski službenik iz Surdulice i A. M. (47) iz Subotice.

Osumnjičeni Dž. K. je od 27.oktobra prošle do 22.jula ove godine organizovao kriminalnu grupu, u cilju prodaje i rasturanja neocarinjene robe preko mreže preprodavaca na teritoriji Srbije – saopštila je policija.

Kako je objašnjeno, duvan je alternativnim putnim pravcima, prethodno prokrijumčaren sa teritorije Makedonije i Kosova.
Osumnjičeni su dva puta mesečno krijumčarili oko pola tone rezanog duvana, čija je cena u Srbiji oko 10 evra po kilogramu, ostvarivši najmanje 300.000 evra materijalne koristi.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: