Preševo: ARIFI pobedio, Srbi na granici CENZUSA

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.12.2017 - 09:09

Vranje – Na vanrednim lokalnim izborima u Preševu, održanim u nedelju, najveći broj glasova osvojila je Alternativa za promene bivšeg predsednika opštine Šćiprima Arifija, dok je Srpska lista na granici cenzusa.

Niz nepravilnosti i dva incidenta u Preševu FOTO: OK Radio Niz nepravilnosti i dva incidenta u Preševu FOTO: OK Radio

Na izborima je registrovan niz nepravilnosti, uglavnom vezanih za višak listića u biračkim kutijama, uz dva incidenta, kaže za OK Radio predsednik Opštinske izborne komisije Zećiri Niftari.

- Biračko mesto broj 5 u Skupštini opštine Preševo zatvoreno je oko 14 sati, nakon što je usled međusobnih razmirica više od polovine članova biračke komisije napustilo biralište.

Na tom biračkom mestu će se sigurno ponoviti glasanje, a još jedan incident je zabeležen u selu Buštranje, gde je slomljena biračka kutija
– kaže Niftari.

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije sa 37 biračkih mesta, Alternativa za promene Šćiprima Arfija osvojila je 37 odsto glasova, a Demokratska partija Albanaca Ragmi Mustafe dobila je poverenje 27 odsto birača.

Partija za demokratsko delovanje Ardite Sinani osvojila je 15 odsto, dok je GG Reforma za promene osvojila 9,2 odsto glasova.

Srpska lista „Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno“ dobila je oko 4,9 odsto glasova i na granici je cenzusa.

Ukoliko ga pređe, posle duže pauze, predstavnici Srba će imati dva odbornika u lokalnom parlamentu.

Prema informacijama ove liste, izbori bi trebalo da budu ponovljeni na šest biračkih mesta, tako da je njihov ulazak u Skupštinu opštine do daljeg neizvestan.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: