PREŠEVO: Smena vlasti posle 12 godina

Lokalne vesti - Nedelja 29.05.2016 - 15:12

Vranje - Na konsttitutovnoj sednici preševskog parlamenta, održanoj u petak, posle 12 godina vladavine, sa mesta predsednika te opštine smenjen je Ragmi Mustafa, a za novog predsednika izabran je Šćiprim Arifi iz Partije Alternativa za promene.

Ardita Sinani, prva žena na vlasti u Preševu FOTO titulli.com Ardita Sinani, prva žena na vlasti u Preševu FOTO titulli.com

Novoformirana vlast je sačinjena od koalicije koju čine Alternativa za promene (AP) i Partija za demokratsko delovanje (PDD).

 

Nova koalicija ima 11 odbornika iz AP i 10 iz PDD, dok su u opoziciji ostali Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe, Demokratska unija Doline (DUD) Skendera Destanija i Demokratska unija Albanaca (DUA) Rahmi Zuljfijua, koji zajedno imaju 17 odbornika.

 

Veliku pažnju srpske javnosti izazvao je izbor Ardite Sinani iz PDD-a za predsednicu SO  Preševo, što je prvi put u istoriji Preševa da je žena dobila tako visoku rukovodeću poziciju u nekom državnom organu.

 

- Ovo jeste istorijski događaj za opštinu Preševo, ali se nadam da će na našim prostorima biti što više žena na rukovodećim i odlučujućim mestima.

 

Zalagaću se da se na najbolji način podjednako rešavaju problemi građana i građanki naše opštine - rekla je Sinani, a prenosi Tanjug.

 

Ardita je na nedavnim republičkim i lokalnim izborima bila nosilac liste PDD partije bivšeg poslanika Rize Halimija, koja je osvojila deset od ukupno 38 odbornika u SO Preševo.

OK RADIO, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: