Preševo: Uskoro DNEVNI LIST na albanskom

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.09.2017 - 11:45

Vranje - Novinska agencija "Preševa jone" najavila je skoro pokretanje dnevnog lista na albanskom jeziku, koji će se baviti temama značajnim za Albance na jugu Srbije.

Uskoro na kioscima FOTO: preshevajone.com/printscreen Uskoro na kioscima FOTO: preshevajone.com/printscreen

Kako je navedeno na portalu ove agencije, dnevne novine se pokreću na inicijativu intelektualaca, studenata i privrednika sa tog prostora, sa glavnim motivom da se bavi problemima Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac, Medveđa i Vranje.

Pokretanje istoimenog dnevnog lista, "Preševa jone" (“Naše Preševo”) naziva istorijskim, jer će to biti prvi štampani dnevnik u ovom delu Srbije.

Prema navodina sa portala, novo izdanje će se voditi principima nezavisnosti i objektivnosti, za šta imaju, kako tvrde, podršku međunarodnih novinarskih udruženja i drugih institucija.

Pre nego što novine krenu u štampu, na internetu će biti prezentovano i onlajn izdanje.

Planirani tiraž lista je 1.000 primeraka, a pored juga Srbije, u planu je i distribucija na širem tržištu.

Izdavači najavljuju prodaju novog dnevnog lista na teritoriji Kosova i Metohije, Makedoniji i Albaniji, a u perspektivi i u zapadnoevropskim zemljama, gde živi veliki broj Albanaca sa juga Srbije.

Najava pokretanje novog dnevnog lista na jugu Srbije stiže samo nekoliko dana nakon gašenja novina “Vranjskih”, dosada jedinih novina na krajnjem jugu Srbije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: