Prešli 700 kilometara zbog otkazane predstave!

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.04.2015 - 09:49

Učenici četvrte godine Gimnazije u Vranju platili su put do Beograda i kartu za baletsku predstavu u tamošnjem Narodnom pozorištu, ali je njihov odlazak u prestonicu na kraju bio uzaludan.

Gimnazijalci su ipak Gimnazijalci su ipak

Kada su saznali da je baletska predstava otkazana, dvospratni autobus sa 70 đaka već je bio u Beogradu, blizu Pozorišta.

Prema rečima direktorke Gimnazije Suzane Mišić, đaci i profesor su, ako ništa drugo, lepo organizovali vreme provedeno u glavnom gradu.

– To se ne dešava prvi put. I ranijih godina je bilo slučajeva da baletani otkažu u poslednjem trenutku. Kako se ne bi stvarali troškovi, ipak je neko trebao to ranije da javi.

U svakom slučaju put nije propao, đaci su odgledali film u bioskopu – kaže direktorka Mišić.

Vođa puta, profesor muzičkog Miloš Veličković priča da se učenicima ukazala prilika da za 1.500 dinara obiđu Ušće i pogledaju fantastičan film u bioskopu.

– S obzirom da smo otišli u Beograd, fino smo iskoristili slobodno vreme. Apsolutno nije u redu što nas ne obaveštavaju na vreme o otkazivanju baletske predstave.

Oni su nama to javili kada smo mi već bili u Beogradu. Baš kod Beograđanke je autobus bio kada mi je čovek iz Narodnog pozorišta javio da predstave nema i da je viša sila u pitanju.

Učenicima sam dao pet sati slobodnog vremena. Otišli smo posle toga zajedno na Ušće, pa u bioskop. On je bio nešto skuplji pa sam ja dodao novac, ali to nije bitno. Odgledali smo film „Brzi i žestoki 7“ – kaže Veličković.

On dodaje da mu je Narodno pozorište ponudilo zamenu. Umesto baleta, pozorište je preporučilo predstavu na maloj sceni „Slavije“, što su učenici odmah odbili.

– Svi su bili oduševljeni filmom, što mi je i bio cilj. Hteo sam da đaci budu srećni i zadovoljni – kaže Veličković.

Profesor na kraju dodaje da je svaki učenik za put i ulaz u Narodno pozorište platio 1.500 dinara, a da su sa njima u Beograd „na balet“ išla i tri profesora.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: