PREVAZIĐEN ZASTOJ: Grad odobrio milione za sport

Lokalne vesti - Nedelja 25.09.2016 - 10:18

Na poslednjoj sednici Gradskog Veća Vranja odobrena su sredstva za funkcionisanje sporta u gradu, i to za poslednja tri meseca, od jula do kraja septembra, ukupno 20 miliona dinara.

Pare stižu i u Sportski savez FOTO printskrin Pare stižu i u Sportski savez FOTO printskrin

Prema navodima Igora Andonova, zamenika gradonačelnika Vranja, odobrena su sredstva za funkcionisanja Sportskog saveza, sportskih klubova i Sportske hale za poslednja tri meseca, s tim što je odmah raspisan i konkurs za finansiranje sporta od 1. oktobra do 31. decembra, za šta je namenjeno još 35 miliona dinara.

- Sportski savez, svi klubovi, kao i ostala udruženja građana, više neće dobijati novac iz budžeta , pre nego što se potpišu ugovori o sufinansiranju.

U narednom periodu Sportski savez će morati da se osloni  na sufinansiranje, jer nema više unapred trošenja budžetskih para.

Sada je svaki klub dobio određenu sumu novca, dok je za prvih šest meseci ove godine Sportski savez sa Sportskom halom i klubovima potrošio 78 miliona dinara - kaže Andonov.

On je najnoviju odluku GV ilustrovao primerom FK Dinama, koji je od januara do juna potrošio 19 miliona dinara, a za period od jula do septembra, Grad Vranje opredelio mu je samo četiri miliona.

- Da li će Dinamo moći da funkcioniše sa tim novcem, ne znam, ali više nemamo - poručuje Andonov.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: