Pri kraju muka sa Glavnom

Lokalne vesti - Utorak 26.05.2015 - 11:47

Direkcija za izgradnju u Vranju skoro pa svečano je obeležila početak asfaltiranja glavne ulice posle sedam meseci haosa i saobraćajnih kolapsa u centru grada.

udaraju poslednji sloj asfalta u glavnoj ulici u Vranju FOTO: A. Stojkovic udaraju poslednji sloj asfalta u glavnoj ulici u Vranju FOTO: A. Stojkovic

Još 2013. godine počeli su radovi na zameni vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog.

Ulica je raskopavana, pa zakopavana, pa opet izrovarena i na kraju, posle više od pola godine pred kamerama svečano asfaltirana, do narednog iskopavanja.

Za pojedine medije, rukovodstvo Direkcije organizovalo je konferenciju na mestu odakle su mašine krenule i tom prilikom je saopšteno da će biti asfaltiran kolovoz u dužini od 1.090 metara.

- U okviru projekta rekonstrukcije glavne ulice realizovani su brojni radovi.

Izvršena je kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, izgrađeno je 300 novih priključaka za građane na podzemne instalacije, izgrađena je nova mreža atmosferske kanalizacije i postavljeno 80 slivnika.

Ukupna dužina izgrađene podzemne infrastrukture je 2,6 km.

Takođe, izvršeno je uređenje trotoara behaton pločama ukupne površine 3.500 metara kvadratnih – saopštila je Direkcija.

Prema rečima nadležnih, realizacija radova na kompletnoj rekonstrukciji ulice trajala je četri meseca.

Da je ta informacija samo delimično tačna, svedoče izveštavanja medija iz novembra prošle godine, kada su radovi uveliko trajali, a ulica bila iskopana. U Direkciji ne računaju pauzu tokom zime, kada je ulica bila skoro neprohodna za saobraćaj, bez obzira što putara nije bilo.

Najpre je oktobra Vodovod započeo radove na zameni vodovodne i kanalizacione mreže, nakon čega je preduzeće iz Preševa „Saba Belča“ sa svojm mašinama započelo radove da popločavanju trotoara i sređivanju ulice.

Inače, 11 godina meštani, vlasnici lokala i vozači u glavnoj ulici vodili su „bitku“ sa poplavama zbog izlivanja kanalizacije i propadanja asfalta.

Kocka u glavnoj ulici skinuta je još 2004. godine i tada je ona asfaltirana.

Radovi su 17. septembra 2004. godine, dakle pred održavanje izbora završeni.

Vrednost sadašnjih završnih radova je devet miliona dinara, a ukupna vrednost celog projekta 57 miliona dinara.

Autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: