Prijavite nelegalno zapošljavanje!

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.05.2015 - 12:16

U Vranju je u centru grada u ponedeljak organizovana promotivna kampanja CESID-ovog projekta “Transparentno do posla” .

Akcija u centru grada opomena za nadležne Akcija u centru grada opomena za nadležne

Aleksandra Marković iz CESID-a kaže da je Vranje deveti grad gde se sprovodi promotivna kampanja kako bi se videlo da li i kako u Srbiji funkcioniše trtansparentnost prilikom zapošljavanja u javnom sektoru.

Ona je podsetila i na istraživanje koje radi CESID u okviru koga su na 25 adresa nadležnih institucija poslati upitnici.

Nadležni treba da odgovore na pitanja koliko su od 2009. do 2014. godine zaposlili ljude u javnom sektoru,  jer  je u tom periodu na snazi zabrana zapošljavanja.

- Zapravo želimo da razgovaramo sa građanima i uputimo ih na našu online platformu koju smo razvili da bi smo se borili protiv korupcije, ili bilo kakvih nepravilnosti prilikom zapošljavanja u javnom sektoru.

Građani mogu da posete online platformu na adresi transparentno.rs i da prijave svaku svoju sumnju u bilo kakve nepravilnosti prilikom zapošljavanja u javnom sektoru.

Dakle  da li je to stranačko zapošljavanje, po nekoj porodičnoj liniji da li je nepotizam u pitanju, i da li su konkursi unapred namešteni i  da li su uopšte objavljeni – kaže Markovićeva.

Prema njenim rečima pravni tim analizira svaku prijavu i ukoliko postoji osnov prijave se procesuiraju kod nadležnih organa.

Nakon kampanje u sali Načelstva biće održana i velika Tribina koju  organiizuju CeSID, BIRN Srbija i PALGO centar.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: