Prijem za folkorce

Lokalne vesti - Utorak 25.08.2015 - 09:42

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i članica Gradskog veća Nela Dimitrijević priredili su u velikoj skupštinskoj sali prijem za učesnike Devetog međunarodnog festivala folklora, koji i ove godine nosi naziv “U susret Danima Vranja”.

Puna sala gostiju Puna sala gostiju

Gradonačelnik Antić je rekao da je ponosan na sve ono što radi GKUD “Sevdah” iz Vranja koje će, ovog 6. septembra, obeležiti 50 godina od svog osnivanja.

Antić je dodao da sva kulturno – umetnička društva imaju važan zadatak u očuvanju izvornog narodnog stvaralaštva, tradicije i kulture jednog naroda.

Goste je pozdravila i Nela Dimitirjević, koja je istakla da je lepo kada ima onih koji se, u tehnološkom veku, ne odriču tradicionalnih nošnji i običaja.

Pored “Sevdaha”, na Festivalu učestvuju i folklorni ansambli “Vakup” iz Aleksinca, “Vila Zora” iz Velesa i “Srpski vez” iz Kumanova u Makedoniji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: