Principijelno o Principu

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.06.2014 - 10:12

U okviru obeležavanja 100 godina od atentata u Sarajevu i početka Prvog svetskog rata, u velikoj skupštinskoj sali u Vranju održano je predavanje i promovisana knjiga “Gavrilo Princip - enigma srpsko-austrijskih špijunskih bitaka".

Stručnjaci u Vranju o Sarajevskom atentatu Stručnjaci u Vranju o Sarajevskom atentatu

Autori knjige su dr Milan Mijalkovskii i dr Duško Tomić.

Pozdravljajući goste, članica Gradskog veća Nela Dimitrijević koja je rekla da “skoro da nema važnijeg datuma u srpskoj istoriji od Vidovdana” i istakla dilemu: da li je Sarajevski atentat bio akt nasilja ili glas slobode?

O istorijskom značaju Vidovdana i sudbini sprskog naroda govorio je gradonačelnik Vranja Zoran Antić, ističući ulogu i mesto Srbije u novom poretku sveta.

Na kraju, o knjizi “Gavrilo Princip - enigma srpsko-austrijskih špijunskih bitaka", govorili su i autori. Duško Tomić je rekao da su, na osnovu bezbedonosno – forenzičke analize, došli do činjenica da je ceo događaj oko Sarajevskog atentata projektovan od strane obaveštajnih struktura Austro-Ugarske.

Govoreći o geopolitčkim momentima, prof. dr Milan Mijalkovski je rekao da se radilo o veoma složenim odnosima austro-ugarskih i srpskih obaveštajnih službi, a konačan cilj je bio da se Srbija uništi, da kao država ne postoji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: