Pripema za sređivanje Vranjske reke

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.08.2016 - 11:48

Po nalogu Gradskog Veća nadležne ekipe Direkcije za razvoj Vranja obilaze korito Vranjske reke, kako bi u narednom periodu izvršili njegovu sanaciju.

Naselje Palestina posle obilniih kiša FOTO OK Radio Naselje Palestina posle obilniih kiša FOTO OK Radio

Potreba za sanacijom naročito je izražena u donjem  toku Vranjske reke, u naselju Palestina.

Nakon obilnih padavina i nevremena koje je protekle nedelje zahvatilo Vranje, ovaj problem je postao još izraženiji, jer se reka izlila i nanela đubre u njive.

Prema rečima Saše Sentića, direktora Direkcije,  radi se procena koliko će sredstava biti potrebno za čišćenje i sanaciju, jer ta sredstva nisu planirana budžetom.

Mi nismo izvođačka firma,  možemo samo da ustanovimo šta treba uraditi, i koliko će to da košta, a potom i da angažujemo nekog izvođača da to sanira.

Ovakvi radovi nisu bili predviđeni planom i programom Direkcije za ovu godinu.

Ono što možemo da uradimo je da rebalansom budžeta kroz komunalni plan izvedemo i tu sanaciju
- kaže Sentić.

U vezi sanacije rečnog korita Vranjske reke u naselju ispod autoputa, Sekretarijat za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine naložio je i Komradu uključivanje u akciju  rešavanja ovog, kako su rekli, dugogodišnjeg problema.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: