Privatnom obezbeđenju Jumka dnevno 1.000 evra!

Lokalne vesti - Utorak 24.06.2014 - 10:43

Privatno obezbeđenje koje je direktor „Jumka“ u Vranju Goran Đorđević nedavno angažovao mesečno košta 2,5 miliona dinara, tvrde sindikalisti u toj kompaniji.

Skupo privatno obezbeđenje u Jumku Skupo privatno obezbeđenje u Jumku

Ako je iznos tačan, to bi onda značilo da za oko 40 ljudi iz obezbeđenja dnevno ode oko 113.000 dinara ili oko 1.000 evra.

Predsednica ASNS Ranka Savić kaže da je nedopustivo da fabrika u restruktuiranju čiji radnici u većini štrajkuju plaća toliku sumu novca za privatno obezbeđenje.

– Prisustvo velikog broja radnika obezbeđenja koji čuvaju „nekoga“ od radnika „Jumka“ u štrajku je vrlo iritirajuće.

Jedna kompanija koja duguje plate zaposlenima i koja jedva sastavlja kraj sa krajem plaća, koliko sam ja informisana, 2,5 miliona dinara mesečno.

To je za svako preduzeće impozantna cifra, a za „Jumko“ to je super, ekstra deluks cifra.

Braniti radnicima ulaz u fabriku uz pomoć privatnog obezbeđenja i nemati komunikaciju sa njima nikuda ne vodi i tu nema izlaska iz krize.

Bojim se da mogu biti dovoljno isprovocirani da krenu u fabriku i da tom prilikom bude i povređenih, da ne govorim o drastičnijim ishodima – kaže Savićeva.
 

Sa druge strane, direktor „Jumka“ Goran đorđević kaže da cifra koju je iznela predsednica ASNS nije tačna.

– To toliko ne košta sigurno. Ne znam cenu, jer je u prvih pet dana bilo masovnije obezbeđenje, a od ponedeljka je taj broj sveden na minimum.

Imamo ugovor sa sekjuriti firmom iz Vranja, ali još uvek nismo dobili fakturu – kaže Đorđević i dodaje da je legitimno pravo Ranke Savić da, kako je kazao, izjavljuje šta hoće.

On je ranije rekao da je privatno obezbeđenje angažovao po odluci Upravnog odbora, a kako bi od štrajkača sačuvao imovinu i živote zaposlenih u „Jumku“.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: