Privredni sud obrisao Opštu bolnicu u Vranju?!

Lokalne vesti - Petak 27.02.2015 - 13:11

Privredni sud u Leskovcu doneo je odluku da poništi registraciju Bolnice u osnivanju u Vranju, nezvanično saznaje OK Radio.

ulaz u krug Bolnice u Vranju ulaz u krug Bolnice u Vranju

Sud će tu odluku dostaviti Zdravstvenom centru u roku od osam dana, od poslednjeg ročišta koje je održano u četvrtak u tom sudu.

– Privredni sud u Leskovcu je registrovao Bolnicu u osnivanju bez adekvatne papirologije. Naime, nije dostavljeno mišljenje zdravstvene inspekcije i uložena je žalba na prvobitnu odluku.

Privredni sud je razmatrao žalbu i došlo se do zaključka da je među dokumentacijom moralo da postoji mišljenje zdravstvene inspekcije.

Dakle, nije tačna informacija da se moglo i bez tog dokumenta sa obrazloženjem da Zdravstveni centar i dalje funkcioniše.

Tačno je da ZC i dalje funkcioniše, ali kao celina, a odvajanjem Bolnice ona tada nema sve uslove za funkcionisanje i zato je potrebno mišljenje inspekcije – kaže naš dobro upućeni sagovornik.

Direktor Bolnice u osnivanju Slobodan Milenković nije se javljao na telefon novinaru OK Radija.

Porukom je odgovorio da mu se tema razgovora pošalje elektronskom poštom, što je i učinjeno, ali odgovora nije bilo. Upravnik Bolnice Zvonimir Đorđević kaže da će odluka Suda uskoro stići u Vranje.

– Tačno je da je u četvrtak održano ročište u Privrednom sudu. O odluci ništa ne mogu da govorim sada, jer će ona u pisanoj formi da stigne u Vranje u roku od osam dana – kaže Đorđević.

Kako se saznaje, sud će naložiti brisanje iz registra Bolnicu u osnivanju.

Podsetimo da je Privredni sud u Leskovcu januara ove godine doneo odluku o osnivanju Bolnice kao posebnog pravnog subjekta (vidi link).


Ubrzo nakon toga napravljen je i pečat Bolnice, a ta ustanova dobila je i svoj PIB.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: