Priznanja SANU: GIMNAZIJALKA među nagrađenima

Lokalne vesti - Četvrtak 28.12.2017 - 10:44

Jana Stanković, učenica Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju, predstavljala je naš grad na svečanom prijemu Srpske akademije nauka i umetnosti za najuspešnije srednjoškolce.

Jana Stanković (u crvenom sakou) na svečanom prijemu FOTO: Privatna arhiva Jana Stanković (u crvenom sakou) na svečanom prijemu FOTO: Privatna arhiva

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) priredila je svečani prijem za učenike srednjih škola iz Srbije koji su tokom 2017. godine osvojili nagrade na svetskim takmičenjima.

Prijem je priređen za 38 srednjoškolaca među kojima je učenica Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju Jana Stanković, koja je osvojila prva dva mesta na Bios olimpijadi.

Tom prilikom predsednik SANU Vladimir Kostić učenicima je uručio nagrade i istakao da oni treba da nose ime "naših šampiona".
 
- Hrabrih ima puno "ali neće nas samo hrabrost izvlačiti sa istorijskih stranputica, treba nam mudrih ljudi, pamet nam je preko potrebna.

Zato vas danas pozivam da, kad u budućnosti budete planirali gde ćete da se učlanite, prvo postanete članovi SANU, naravno pod uslovom da u međuvremenu nešto uradite, ali vašoj pameti ima mesta u ovoj instituciji
- poručio je predsednik SANU učenicima kojima su dodeljeni vaučeri za "Win Win" radnje u iznosu od 15.000 dinara.

- Svakako da sve pohvale i veliku zahvalnost dugujemo Jani Stanković koja je predstavljala grad i školu među najboljima u Srbiji i još jednom je potvrdila da je vranjska gimnazija rasadnik talenata – izjavila je direktorka škole, Suzana Mišić Stanković.
 

Ok Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: