Program "Borine nedelje"

Lokalne vesti - Četvrtak 20.03.2014 - 22:17

48. po redu „Borina nedelja“ biće održana od 23. do 29. marta, u godini jubileja kniževne zajednice „ Borisav Stanković“ koja proslavlja četvrt veka postojanja.

Sa ranijih Sa ranijih "Borinih nedelja"

Program ovogodišnje „Borine nedelja“  biće održan uz neznatne izmene koje se odnose na redosled i mesta pojedinih događanja, u odnosu na ranije godine .

Ova kulturna manifestacija biće otvorena besedom prošlogodišnjeg laureata Draga Kekanovića dok će potom u programu pod nazivom „Srpska kratka priča“ govoriti Ivana Dimić i Mihajlo Pantić.

Drugog dana manifestacije, umesto ustaljenog običaja da se pisci okupljaju u parku, „Spomen na Boru“ biće simbolično održan u Muzej kući Borisava Stankovića  nakon čega će biti položeno cveće na njegov spomenik u gradskom parku.

Večernji sati biće rezervisani za „Pesnikov jubilej“ Radomira Andrića, predsednika udruženja književnika Srbije.

Koncert soprana Nade Jovanović uz pratnju Dragana Jovanovića na klaviru biće održan trećeg dana, a u večernjim satima publici će se predstaviti „poslednji vitez srpskog izdavaštva“ Jagoš Đuretić.

U sredu će istaknuti književnici govoriti o percepciji Borinog književnog dela.

U četvrtak i petak su programi pod nazivom „Žene govore“ , a u okviru programa „Poetski mozaik“ biće uručena nagrada na Konkursu za najbolju priču i pesmu  ukonkurenciji učenika i studenata.

Završni dan manifestacije biće u znaku pisca Petra Miloševića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade.

Skoro svi programi biće održani u zgradi galerije Narodnog muzeja sa početkom od 20 časova.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: