PROGRES obećao pare za novu bolnicu u Vranju!

Lokalne vesti - Četvrtak 30.07.2015 - 09:37

UO programa Evropski PROGRES je na prvom godišnjem sastanku održanom u Gadžinom Hanu u načelu odobrio plan za realizaciju završnih radova na novom bloku bolnice u Vranju!

Sastanak UO Evropskog PROGRES-a u Gadžinom Hanu FOTO PROGRES Sastanak UO Evropskog PROGRES-a u Gadžinom Hanu FOTO PROGRES

Zajedno sa opremanjem zgrade za Urgentni centar u Novom Pazaru, ovaj program će u te svrhe opredelliti blizu 3,5 miliona evra!

Izgradnja Nove Bolnice u Vranju počela je još 2001. godine, ako pillot projekt EU za četiri grada u Srbiji, ali je njena izgradnja potpuno obustavljena više od šest godina.

Koordinator SNS-a za Pčinjski okrug Dragan Boske Stevanović je u jednom od javnih nastupa obećao da će obezbediti potrebnu polovinu sredstava, oko dva miliona evra, ako lokalna vlast obezbedi još toliko.

Inače, progrаm PROGRES je preko Evropske unije i Vlade Švajcarske obezbedio blizu 2,8 miliona evra za podršku 82 projekta u oblastima infrastrukture, konkurentnosti opština i dobrog upravljanja.

Kao jedan od ključnih rezultata PROGRES-a na sastanku je navedena i izgradnja zgrade dvojezičnog odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta čije se otvaranje u Bujanovcu očekuje u oktobru 2015.

Osim izgradnje objekta, Program će promovisati i multietničku saradnju i obezbediti asistente nastavnicima srpskog, kao nematernjeg jezika, u školama u Preševu i Bujanovcu.

Rezimirajući zaključke diskusije koja je vođena tokom sastanka, Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRESa je rekao da postoji saglasnost da Program treba da intenzivira podršku malim i srednjim preduzećima, Romima, i mladima.

Programe će takođe pokušati da odgovori na neke od predloga u oblasti infrastrukture, kao što je rad na zaštiti od poplava koje redovno pogađaju opštine na jugu i jugozapadu Srbije.  

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: