PROGRES za migrante u Preševu

Lokalne vesti - Utorak 22.09.2015 - 13:12

Prihvatnom centru za izbeglice i migrante u Preševu u utorak je dostavljeno 900 ćebadi, 700 kompleta posteljina i 350 jastuka, dok je prošle nedelje centru isporučeno deset mrežastih kontejnera, rezervoar za vodu i 15 mobilnih toaleta, saopšteno je iz Evropskog PROGRESA.

Pomoć dovoljna za zbrinjavanje najranjivijih izbeglica i održavanje higijene. Foto: EU Progres Pomoć dovoljna za zbrinjavanje najranjivijih izbeglica i održavanje higijene. Foto: EU Progres

Ova donacija je  deo paketa pomoći vrednog blizu 240.000 evra koji su za potrebe preševskog prihvatnog centra obezbedile Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

Dostavljeni predmeti će pomoći Centru da zbrine najranjivije izbeglice i da ispuni osnovne higijensko sanitarne uslove potrebne za prihvat ljudi poput odlaganja otpada i snabdevanja vodom. Potrebe su identifikovane u saradnji sa Ministarstvom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Komesarijatom za izbeglice.

U okviru istog paketa pomoći, Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRESa obezbedile sredstva za nabavku kamiona za prikupljanje i odlaganje smeća čijom će isporukom lokalno komunalno preduzeće moći kvalitetnije da održava čistoću u Centru za izbeglice ali i da zadrži zadovoljavajući nivo čistoće u gradu.

Pružanje podrške preko Evropskog PROGRESa je samo jedan deo pomoći koji evropski donatori upućuju Vladi Srbije kako bi uspešno odgovorila na izazove koji se javljaju kao posledica izbegličke i migrantske krize.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: