Promovisana prva knjiga gradonačelnika Vranja

Lokalne vesti - Subota 25.10.2014 - 09:47

U prepunoj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju pomovisana je knjiga ,, Špijunsko ratovanje Kraljevine uoči Velikog rata“.

Sala Galerija bila premala da primi zainteresovane Sala Galerija bila premala da primi zainteresovane

Raritet ove knjige leži u činjenici da je jedan od četiri koautora dela i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Da li zbog toga, ili zbog istinske ljubavi prema lepoj književnosti naučnog tipa, sala Galerije nije mogla da primi sve one koji su u petak uveče bili zainteresovani da čuju šta autori ima da kažu.  

 Skup je ambiciozno zamišljen, kao scensko naučni performans, a na početku je o autorima dela, prof. dr Milanu Mijalkovskom, prof. dr Dušanu Tomiću, pukovniku Zvonimiru Pešiću i gradonačelniku Vranja, diplomiranom politikologu Zoranu Antiću govorio Branko Krga, recenzent, inače nekadašnji načelnik Generalštaba JNA.  

Na promociji su govorili još dva recezenta prof. dr Zoran Vučinić i prof.dr Radomir Milašinović.

Prema rečima gradonačelnika Vranja Zorana Antića ovo je  priča o vojno obaveštajnoj službi, o našoj Vojsci, Srbiji, koja je bila mala i siromašna, ali ponosna.

- Ova država nije umrla, zaštitićemo svaku prolivenu kap krvi, a ono što je neophodno jesta da budemo hrabri, da budemo ljudi i Srbi - naglasio je Antić.

150 primeraka knjige bilo je praktično poklonjeno zainteresovanima, po ceni dobrovoljnog priloga za obnovu Konaka manastira Prohor Pčinjski.

Organizatori promocije su Istorijski arhiv ,,31.januar“ i Fakultet za inžinjeriski menadžment iz Beograda.

U umetničkom delu programa nastupili su Dragan Stanković, Branimir Stošić Kace, Ivana Tasić i Slobodan Jovanović i drugi.

 

    
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: