Proslava SPS-a u Vranju (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Subota 17.10.2015 - 15:08

SPS u Vranju u petak je u Sportskoj hali proslavio 25. godina od formiranja prvog odbora SPS-a u Vranju i 71. godišnjicu od kako je ovde levica na vlasti.

Pevalo se Bože pravde i Internacionala FOTO D. Ristić Pevalo se Bože pravde i Internacionala FOTO D. Ristić

Pored predsednika Gradskog odbora i gradonačelnika Vranja Zorana Antića, mnogobrojne  zvanice su pozdravili i članovi Glavnog odbora SPS-a Milutin Mrkonjić i Branko Ružić.

Program je imao i zabavni deo u kojem su nastupili Branimir Stošić Kace, orkestar Nenada Mladenovića i Ana Bekuta.
I pored kiše koja je sipila nad Vranjem, skup je bio odlično posećen, kako i priliči partiji koja koja je sinonim za vlast u gradu poslednjih četvrt veka.

Gro onih koji su se našli u maloj sali Sportske hale  svojevrsni je "ko je ko" u političkom i javnom životu Vranja.
Pored lokalnog vrha SPS-a, tu su se našli i predstavnici njihovih nekadašnjih i sadašnjih koalicionih partnera, institucija, udruženja građana i medija.

Svima koji su sudelovali u unapređenju dosadašnjeg rada vranjskog SPS-a, domaćini su svečano uručili zahvalnice.
Svečanost je započela intoniranjem himne "Bože pravde" i "Internacionale", a govornici su se okupljenima obraćali sa "drugovi i drugarice", u skladu sa naglašenim proklamovanjem levičarskih ideja i stavova, ustanovljenim na poslednjem kongresu partije.

Iako najavljen samo nezvanično, predsednik SPS-a Ivica Dačić je bio očekivan na rođendanu najuspešnijeg socijalističkog odbora u Srbiji.


Ipak, zbog objektivnih okolnosti, Dačić se nije pojavio. Njegove pozdrave je preneo Zoran Antić, u Ivičinom odsustvu, glavna zvezda rođendanske proslave.

Antić  je u osvrtu na dosadašnji rad istakao ciljeve delovanja SPS-a, vezane za jačanje socijalne pravde i bolji život u Srbiji i istakao da je Vranje bilo okosnica svih pobeda socijalista u Srbiji.

Poželeo je bolji status Vranja u evropskoj Srbiji i mnogo srećnih rođendana svojoj partiji.

Njegovo, kao i izlaganje drugih govornika, proteklo je u isticanju proteklih uspeha i postavljanju ciljeva u budućem periodu, bez mnogo priče o konkretnim potezima.



Burno pozdravljen od prisutnih, počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, u dobro poznatom stilu "narodskog čoveka", spontano se obratio zvanicama, čestitao na uspesima i podsetio na činjenicu da su "sve važne odluke za sudbinu Srbije donešene u Vranju"

- Odluka o gradnji Koridora donešena je na Pržaru - rekao je Mrkonjić. On je opomenuo prisutne da je red da se podsete i prvog šefa socijalista Slobodana Miloševića. Obećao je, malo u šali, malo u zbilji, da će upozoriti predsednika Dačića da Zoran Antić izrasta u "pravog lidera".



Branko Ružić, potpredsednik Glavnog odbora SPS-a čestitao je godišnjicu i pohvalio uspešni rad vranjskih kolega.
On je podsetio je da proslava dvadesetpetogodišnjice vlasti socijalista u Vranju praktično znači i 71 godinu levičarske vlasti, istakavši ideološki kontinuitet SPS-a sa posleratnim komunističkim sistemom.

Njemu je pripala i po svemu sudeći prijatna dužnost da najavi nastup Ane Bekute, koja se u Vranju našla zahvaljujući Milutinu Mrkonjiću.

Folk zvezda je uz pratnju svog benda izvela jednosatni  program, privodeći u veselom tonu svečanost kraju.

 

  

  

  

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: