Prosvetari ponovo traže više para

Lokalne vesti - Nedelja 31.01.2016 - 15:25

Unija sindikata prosvetnih radnika zahteva povećanje koeficijenta za obračun zarada, ili će u suprotnom 25. februara, stupiti u štrajk, najavljuje Dušan Mladenović, predsednik ove sindikalne organizacije u Vranju.

Klupe ponovo prazne? Klupe ponovo prazne?

Mladenović podseća da se zahtevi prosvetnih radnika odnose na to da im se poveća plata za četiri odsto u aprilu i još četiri odsto u oktobru.

 

- Razlozi štrajka su neispunjavanje odredbi sporazuma o prekidu štrajka od prošle godine. Tu je Zakon o platnim razredima. Još ni krovni zakon iz ove oblasti nije usvojen,  a trebalo bi još sedam da se usvoje, nakon njega.

 

Ništa nećemo dobiti od onoga što smo se dogovorili, sudeći prema onome  kako stoji u Zakonu o platnim razredima.

 

Po ranijem sporazumu sa Vladom, sistem platnih razreda trebalo je da se primenjuje od početka 2016. godine, ali ništa nije urađeno.

Zbog toga tražimo da se nađe neki drugi način da se ispoštuju raniji dogovori - kaže Mladenović.

 

Na spisku zahteva prosvetara je i jednokratna isplata pomoći u vidu svetosavske nagrade u visini od 5.000 dinara, koja bi trebalo da bude isplaćena do 15. februara. Prosečna plata zaposlenih u prosveti je oko 37.000 dinara.

 

Inače,  u srbiji do 17. februara traje drugi deo zimskog raspusta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: