PROTEST ISPRED SUDA: Ko je ubio našeg Garinču? (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.11.2014 - 12:05

Protestno okupljanje ispred zgrade Višeg suda u Vranju u ponedeljak su organizovali porodica i prijatelji lovca Predraga Trajkovića Garinče (34) iz Vranja, koji je tragično stradao u lovu pre tačno godinu dana.

I posle godinu dana od smrti Trajkovića počinioci nepoznati I posle godinu dana od smrti Trajkovića počinioci nepoznati

Učesnici protesta nosili su transparente sa porukama “Ko je jači od zakona”, “Tužilaštvo je prećutalo”, “Gde je naš sin”, “Vučiću vašeg brata su tukli, a moga su ubili”.

Porodica Predraga Trajkovića već celu godinu pokušava da dokaže da njihov sin nije izvršio samoubistvo u lovu, već da je ubijen.

- Okupili smo se ovde u znak protesta zbog nezadovoljstva u vođenju  postupka protiv učesnika događaja u kome je nastradao moj brat.

Nadležno tužilaštvo nije preduzelo odgovarajuće mere kako bi postupak protiv tih učesnika bio pokrenut . Svi oni se i nakon godinu dana od Predragovog ubistva nalaze na slobodi – kaže brat Nenad.

Nenad tvrdi da je tek nakon godinu dana jedan od osumnjičenih rekao svojoj porodici ispred Osnovnog tužilaštva u Vranju nakon saslušanja ko je ubio Predraga.

- Svi ćute, a svi znaju ko je ubio mog brata. Zašto tužilaštvo nije podnelo njima tužbe za prikrivanje ubistva, jer su osumnjičena dva lica – kaže brat stradalog lovca.

Stojan Predragov otac napominje da je poroodica izađla na protest kako bi konačno bili privedeni pravdi i odgovarali oni koji su ubili njegovog sina.  

- O tome su obavešteni svi državni organi od predsednika republike, predsednika Vlade ministra policije, dobili smo odgovore radi se na tome a u stvari ništa se ne radi godinu dana. Svi oni znaju da se radi o ubistvu a ne o samoubistvu.

Na pitanje zašto se ne hapse počinioci u tužilaštvu smo dobili odgovor “a kakvu korist imate vi ako mi njih uhapsimo” – priča otac.

Vidno potrešena majka Slavica kaže da godinu dana čekaju na istinu i pravdu.

- Pa zar da čujem da je ljudima koji su pokrali kupus policija odredila pritvor, a ovo mladić ubijen, a osumnjičeni i dalje na slobodi -  priča majka Slavica.  

Snežana Stamenković, tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Vranju kaže da razume nezadovoljstvo porodice zbog svega što se desilo i tragedije koja ih je zadesila, ali smatra da nije bilo propusta u dosadašnjem radu pravosuđa i da su preduzete sve radnje u cilju obezbeđivanja i prikupljana dokaza.

- U Osnovnom javnom tužilaštvu se postupak vodio protiv NN  lica a u Višem javnom tužilaštvu otvorena je istraga protiv poznatih izvršioca i njihovo saslušanje je neophodno ali istovremeno nemoguće bez prisustva branioca zbog štrajka advokata – kaže Stamenkovićeva.   

Porodica stradalog lovca Predraga Trajkovića najavila je nastavak protesnog okupljanja ispred zgrade Višeg suda u Vranju, ali i protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

 

              


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: