Protest neugovorenih radnika ZC Vranje

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.10.2014 - 14:04

Neugovoreni radnici Zdravstvenog centra u Vranju protestvovali su u ponedeljak ispred ulaza u bolnički krug zbog svog još uvek nerešenog statusa u toj ustanovi.

protest neugovorenih radnika ZC Vranje protest neugovorenih radnika ZC Vranje

Oni su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo i zbog toga što su u ovoj godini primili po 30.000 dinara.

Radnici tvrde da je za to krivo isključivo rukovodstvo Zdravstvenog centra, bez obzira što problem neugovorenih radnika nije samo u Vranju, već i u celoj Srbiji.

– Počela sam da radim 2009. godine, a 2012. godine dobila sam ugovor na neodređeno vreme. Naš najveći problem je što ne primamo platu od jula prošle godine.

Tada smo bili uslovljeni da potpišemo aneks ugovora o minimalnoj zaradi. Ta zarada je isplaćivana do decembra prošle godine.

Od tada do sad primili smo svega dve minimalne zarade. S obzirom da se naš problem prolongira iz meseca u mesec, rešili smo da svoje nezadovoljstvo pokažemo na ovaj način – kaže Ivana Veličković, neugovorena doktorka opšte prakse.
 

Ona kaže da su radnici nekoliko puta razgovarali sa direktorima Zdravstvenog centra Vladimirom Stamenkoviće, Bolnice Zvonimirom Đorđevićem i Doma zdravlja Nenadom Mladenovićem i njihovim zamenicima, ali da oni do sada ništa po tom pitanju nisu uradili.

Referent nabavke Tomislav Stamenković u Zdravstvenom centru radi od decembra 2012. godine i kaže da su neugovoreni radnici od sadašnjeg rukovodstva centra imali samo prazna obećanja da će im problem biti rešen.

– Govorili su nam da će agonija biti rešena u martu, pa u junu, pa u avgustu, a zadnji put su nam rekli do kraja oktobra. Sedam meseci radimo bez ličnog dohotka i više ne možemo da čekamo – kaže Stamenković.

Inače, prema podacima kojima raspolažu radnici Centra, broj neugovorenih lekara, medicinskih sestara, tehničara i nemedicinskog osoblja u vranjskom Zdravstvenom centru je 99, od čega 70 njih radi u Bolnici, a ostali u Domu zdravlja.

Nakon protesta novinari su pokušali da dobiju izjavu direktora Zdravstvenog centra Vladimira Stamenkovića, ali je nekima zalupio slušalicu, a pojedinima se nije ni odazivao na pozive.

Protestu je prisustvovalo oko 30 neugovorenih radnika, jer se ostali, kako je rečeno na skupu, plaše „osvete rukovodioca Zdravstvenog centra i eventualnog dobijanja otkaza“.

autor: Aleksandar Aca Stojković    
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: