PRVA LJUBAV ZABORAVA NEMA: TV Vranju više od polovine medijskih para!

Lokalne vesti - Nedelja 12.06.2016 - 12:13

Posle premišljanja od tačno tri meseca Gradsko veće Vranja donelo je rešenje o dodeli sredstava za sufinansiranje medijskih projekata iz budžeta grada za 2016. godinu.

Ilustracija FOTO Youtube Ilustracija FOTO Youtube

Po ovoj odluci 15 projekata koje će implementirati 12 medija podeliće ukupno 18,05 miliona dinara.

Sledstveno politici odlazeće vlasti, dodela ovolikog novca nije mogla da prođe bez kontroverzi.

Stručna Komisija, oformljena od strane Grada, a koju su činili Mladen Veloić iz Niša, Mitko Jakovlevski iz NUNS-a i Miodrag Popov iz UNS-a  donela je predlog odluke kako da se podele sedstva, i pri tome predložila da RTV Vranje dobije čak 52 odsto predviđenih para, plus još četiri odsto za dva projekta koji će se u privatnoj režiji emitovati na toj televiziji.

Ali, Gradskom veću ni to nije bilo dovoljno, pa je na svojoj 193. sednici tražilo od Komisije da preinači svoju odluku tako što bi se deo para predviđenih za projekte OK Radija preusmerio na projekte koji nisu prošli, a najdirektnije na projekt održavanja sajta RTV Vranja.

Kako Komisija ni za pedalj nije htela da odstupi od svoje odluke, Gradsko veće je samo, silom, odlučilo da deo novca dodeljenog OK Radiju preusmeri dvema medijskim kućama,  RTV Ritamu i Produkcijskoj grupi DN 017, za tri projekta.

Muka leži u činjenici da stručna Komisija nije ni po koju cenu želela da odobri projekte „Ritma“ zbog lošeg kvaliteta predloga, dok je projekt DN-a sama lokalna vlast odbacila još na početku procesa, zbog nepotpune dokumentacije.

Ovakvo ponašanje odlazeće lokalne vlasti ne samo da je nemoralno, nego nije ni po zakonu - novac se ne može dodeliti projektima koji nisu ni razmatrani, kao što je to slučaj DN-a 017.

Ali, očigledno, sve se može kad si vlast, makar i odlazeća.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: