Prve trojke vantelesnom oplodnjom

Lokalne vesti - Utorak 02.09.2014 - 10:08

Prve trojke začete vantelesnom oplodnjom rođene su u Vranju.

trojke-ilustracija trojke-ilustracija

Srećni roditelji godinama su pokušavali da prošire porodicu, ali su na kraju uz pomoć Grada vantelesnom oplodnjom dobili tri zdrava dečaka.

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandar Stajić (SDPS) kaže da je vest o rođenju trojki obradovala sve u gradskoj upravi i da će lokalna samouprava nastaviti da finansira vantelesnu oplodnju.

Kako kaže, Gradsko veće je na poslednjoj sednici donelo novu odluku koja podrazumeva finansiranje dva pokušaja vantelesne oplodnje kod jednog bračnog para.

– Do sada su parovi mogli da iskoriste našu pomoć za jedan pokušaj, a sada su šanse veće jer smo dogovorili da bračni parovi mogu konkurisati za sredstva Grada dva puta, ukoliko ne dođe do začeća prvim pokušajem vantelesne oplodnje.
 

To se svakako odnosi na jedanput u toku kalendarske godine, što znači da parovi koji su novac dobili prošle godine mogu sada opet da konkurišu za pomoć Grada.

Tu odluku smo doneli jer je finansijska situacija veoma teška, a reč je uglavnom o istim parovima koji sve čine da dobiju decu – kaže Stajić.

Prema njegovim rečima, radi se o 40-tak bračnih parova koji su iskoristili pomoć Grada prošle godine.

Oni će i ove godine moći da konkurišu za sredstva u iznosu od 200.000 dinara.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: