PRVI video CARDINALA

Lokalne vesti - Nedelja 09.10.2016 - 11:49

Bend „Cardinal Point“ je u subotu, u punoj Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, premijerno prikazao svoj prvi muzički video za pesmu „Mesmerised“.

Žrtvovan i jedan Žrtvovan i jedan "fića": Akteri spota "Mesmerised"; FOTO: D.Ristić/OK Radio

Video je sniman na jednom auto otpadu u blizini Vranja, krajem jula, po velikoj vrućini, kako su na premijeri istakli članovi „Cardinal Pointa“.

Video je režirala Mila Jović sa Akademije lepih umetnosti u Beogradu, koja zbog svojih poslovnih obaveza nije prisustvovala premijeri.

- Ona je najviše propatila na snimanju od svih nas i zbog nas – opisuje bubnjar „Kardinala“, Zverko.

Po ideji benda, scenario ili bar njegov najveći deo, napisala je rediteljka MIla Janjić, koja ima prethodnog iskustva u snimanju video spotova.

- Od nje smo dosta stvari naučili i hvala joj na svemu što je učinila za nas, kao i ekipi čiju opremu smo koristili za snimanje.

Na samom snimanju nam zaista nije bilo lako, izgoreli smo kao rakovi na vrućini, a bilo je i lakših telesnih povreda koje su pretrpele devojke
– dodaje frontmen Šima.

Devojke o kojima je reč su Aleksandra i Teodora, koje su, po rečima „Kardinala“, ulepšale spot.

- Mi smo ionako, malo ružnjikavi – samokritičan je Zverko.

- Bilo nam je prvi put, kao i devojkama, bili smo nežni i ništa nije bolelo. Nadam se da ćemo ponoviti ovako nešto – priželjkuje basista Beci.

Pored Aleksandre i Teodore, ulogu u videu imao je i Bojan, vlasnik objekta u kojem je sve snimano.

Pored njih, svoju ulogu u video prvencu „Cardinal Pointa“ imao je i jedan stari „fića“, koji je žrtvovan, tačnije mašinski „skockan“ za potrebe filmovanja pesme „Mesmerised“.

 

Momci iz benda su se zahvalili gradu Vranju, uz čiju finansijsku pomoć je video snimljen, ali se niko od predstavnika lokalne samouprave nije pojavio na promociji.

Pomogli su i RTV „Focus“, Kancelarija za mlade i Narodni univerzitet, u čijoj Galeriji je organizovana premijera.

Kako je montaža spota završena neposredno pred premijeru, video će narednih dana biti dostupan za gledanje na oficijalnom You Tube kanalu „Cardinal Pointa“.

Pesma „Mesmerised“ nalazi se na mnogo hvaljenom debi albumu „Kardinala“ pod nazivom „Spit On Trust And Reliance”.

Kakva atmosfera je vladala na snimanju videa, pokazuje jedan karakterističan detalj, koji možete pogledati ovde.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: