PUPS pred izbore TVRDI PAZAR

Lokalne vesti - Četvrtak 21.01.2016 - 08:59

Predsednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) u Vranju Gradimir Jovanović kaže za OK portal kako očekuje da će ta stranka biti poželjan partner za svaku potencijalnu predizbornu koaliciju.

Jovanović: Koalicioni partner mora da bude korektan prema penzionerima; Foto: D. Dimić Jovanović: Koalicioni partner mora da bude korektan prema penzionerima; Foto: D. Dimić

- Svi bi da se udruže sa nama, ali mi odluku o tome da li ćemo u predizbornu trku sami ili u okviru neke koalicije nismo doneli.

Imamo procenu političke situacije, znamo ko je gde i kako pozicioniran. Nas interesuju samo partneri koji će uvažiti naš program čija je osnova socijalna politika i uvažavanje potreba ugroženih socijalnih kategorija
– navodi Jovanović.

On kaže da vranjski PUPS ima svoje argumente za pregovore jer se mesečno po osnovu penzija u Vranje slije preko 200 miliona dinara keša.

- Koja firma u Vranju može da isplati toliki novac?! To je godišnje oko 2,5 milijarde dinara, suma veća od gradskog budžeta.

Zato se na našu stranku mora ozbiljno računati u svim pregovorima
– mišljenja je Jovanović.

On očekuje da potencijalni koalicioni partneri imaju korektan odnos prema penzionerima i maksimalno uvaže njihove potrebe.

- Pritom, moram da naglasim da naš cilj nije svojatanje svih penzionera, ali to je naš fah, naša krvna i ciljna grupa.

S kim ćemo moći da realizujemo ciljeve koji su usmereni prvenstveno na zaštitu te naše ciljne grupe, procenićemo i doneti odluku sami, bez uplitanja sa stane
- navodi Jovanović.

On dodaje da lokalni PUPS nije isključiv prema bilo kom potencijalnom koalicionom partneru za lokalne izbore.

- Razmišljali smo čak i i tome da na izbore izađemo sami, ali je procena da je ipak bolje da u ovim teškim vremenima budemo sa nekim u društvu. Jasno je da će ovde odsudnu bitku na izborima voditi SPS kao stožerna stranka ove vladajuće koalicije i SNS.

Naša je prirodna intencija da se možda više opredeljujemo ka aktuelnoj vladajućoj koaliciji u gradu iz prostog razloga što imamo četvorogodišnje iskustvo i zbog činjenice da je većina naših stavova, predloga i zahteva tokom aktuelnog mandata vlasti u dobrom delu uvažena.

Posebno naše inicijative za rigoroznu štednje budžetskih para.

Štitili smo uspešno penzionerski džep tako što nijednom nismo dali saglasnost na povećanje cena komunalnih usluga i to je u dobrom delu uvaženo
- kaže Jovanović i dodaje da će konučna odluka GrO PUPS o tome s kim će na izbore biti doneta na organima stranke kada zvanično budu raspisani izbori.

Na novinarsko pitanje da li je moguća predizborna koalicija sa naprednjacima, Jovanović nije isključiv, ali se naslućuje da je takav rasplet malo verovatan.
 
- Imamo korektne odnose sa svim partijama u gradu. Pa i sa naprednjacima, kao što ih imamo i sa radikalima, Dverima i drugim strankama.

Moram, međutim, da primetim da posle osnivanja GrO SNS u Vranju nismo imali nijedan kontakt sa njima, niti su nas u vezi bilo čega kontaktirali.

Inače, ovako imamo korektne odnose, idemo kod njih na stranačku slavu uvek  kad nas pozovu, uvažavamo se, ali bez kontakta u vezi bilo čega, pa ni u vezi sa lokalnim izborima i mogućim koalicijama
- zaključuje Jovanović.

PUPS u Vranju ima više od 2.500 članova.

Dejan Dimić
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: