Rad lekarskih konzilijuma se nastavlja

Lokalne vesti - Nedelja 07.09.2014 - 10:46

Rad lekarskih konzilijuma u Vranju nastaviće se i u narednom periodu, dogovoreno je na sastanku u Zdrvastvenom centru.

lekari-ilustracija foto:Pravda lekari-ilustracija foto:Pravda

Sastanku su prisustvovali rukovodioci ZC, zdravstveni inspektor Ministarstva zdravlja, direktor filijale RFZO za Pčinjski okrug, član Gradskog veća za zdravstvo, dečju zaštitu i boračko-invalidsku zaštitu.

Donet je zaključak da postoji dobra volja svih prisutnih i da je potreba za radom konzilijuma evidentna.  

– Mogu da kažem da je rukovodstvo Zdravstvenog centra izrazilo čvrstu volju i spremnost da se rad lekarskih konzilijuma nastavi u Vranju.
 

Lokalna samouprava, čiji sam ja bio predstavnik na tom sastanku, ponudila je i finansiranje rada konzilijuma, ali smo zaključili da za tim nema potrebe, jer će RFZO morati to da finansira ukoliko Ministarstvo zdravlja odobri konzilijume u Vranju.

Ponavljam da je zdravstvena zaštita stanovništva prioritet nad prioritetima, pa ćemo u skadu sa tim i raditi u narednom periodu – kaže gradski većnik Aleksandar Stajić (SDPS).

Kako je rekao, sada je u toku postupak pribavljanja saglasnosti od strane Ministarstva zdravlja.

Dok saglasnost ne stigne, rad konzilijuma se nastavlja. Ukoliko Ministrastvo ne bude dalo saglasnost za rad konzilijuma u Vranju, onkološki pacijenti iz regiona će morati ove zdravstven usluge da dobijaju u nadležnim kliničkim centrima, a najbliži je u Nišu.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: